Bucureşti: Suntem asaltaţi de ţânţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile caniculare din ultimele zile au dus la apariţia ţânţarilor în Bucureşti, în special în zona lacurilor.

Seara, cartierul miliardarilor, Pipera, este invadat de ţânţari. O cauză ar fi că Primăria Voluntari, cea care administrează zona Pipera, nu a început la timp dezinsecţia în acest an şi a pulverizat soluţiile împotriva ţânţarilor doar în anumite zone. Astfel, roiurile au migrat către străzi din apropierea complexului Jolie Ville, Lucian Blaga, Intrarea Lalelelor, Margaretelor.

 Lucian Badea locuieşte în cartierul Aviaţiei şi ne-a spus, aseară, că a omorât şapte ţânţari în garsoniera sa.
Situaţia este similară în oraşul Popeşti-Leordeni, unde în urmă cu trei săptămâni autorităţile au luat măsuri împotriva insectelor. „O primă etapă a fost acum o lună, iar următoarea va începe la 6 august“, au spus reprezentanţii Primăriei. 
Localnicii însă nu au observat schimbările. „Parcă sunt mai mulţi decât în alţi ani. M-au ciupit peste tot şi în fiecare seară folosesc pastile împotriva lor. Mi-e teamă mai ales pentru copil, pentru că pielea lui este mai sensibilă“, a spus Mioara Lepădătescu, o mămică în vârstă de 30 de ani.

Risc de meningită
Specialiştii au avertizat încă din primăvară că anul acesta am putea avea de a face cu o specie de ţânţar numită Aedes Albopictus sau „Asiatic Tiger“, purtătorul virusului meningitei West-Nile. Ţânţarii au populat deja Albania, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Slovenia şi Spania.


Şi în oraşul Pantelimon locuitorii sunt deranjaţi de insectele purtătoare de microbi. „Deşi fereastra mea dă spre lac, până anul acesta nu am avut probleme cu ţânţarii. Acum însă, plasele de la geamuri sunt asaltate şi de muşte, şi de ţânţari“, ne-a povestit Gheorghe Alexandru, 40 de ani, care locuieşte lângă Complexul Lebăda.
În Capitală, firma 3D România este cea care are contract cu Primăria Generală timp de 10 ani pentru a-i proteja pe bucureşteni de efectele nefaste ale ţânţarilor. „Anul acesta, pulverizarea cu soluţii împotriva ţânţarilor a început la 13 mai şi încă se desfăşoară“, ne-a declarat Elena Tite, angajată a firmei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite