„Sufrageria din stradă” se deschide pe strada Verona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şasea ediţie a „Street Delivery” începe mâine, în centrul Capitalei. Proiectul unic în istoria recentă a Bucureştiului are ca scop închiderea străzii Pictor Arthur Verona pentru maşini şi deschiderea ei pentru pietoni. „Scopul nostru imediat este de a convinge autorităţile române să participe la crearea unei promenade înverzite pentru bucureşteni”, anunţă organizatorii.

Timp de trei zile o stradă se transformă în traseu cultural pietonal ce va face legătura directă între Grădina Icoanei şi Parcul Cişmigiu, înlesnind astfel traversarea oraşului pe axa Est-Vest.

În Bucureşti au fost înscrise peste 300 de proiecte culturale care reprezintă tot atâţia paşi înainte înspre crearea pietonalei Verona pentru că Planul Urbanistic Zonal a fost validat de autorităţi, dar uitat într-un sertar.

Planul prevede plantarea de copaci, pavarea cu piatră cubică a unor porţiuni de stradă, înlesnirea circulaţiei auto în zona străzii Jean Luis Calderon, monumente de for public, parcaje subterane şi un pasaj pietonal sub Bulevardul Magheru, restaurarea istorică a Grădinei Icoanei şi a Grădinei Universitarilor, conservarea şi revitalizarea a 25 de monumente istorice de-a lungul traseului pietonal, dintre care Şcoala Centrală, Blocul ARO, Biserica Anglicană, Casa Universitarilor, Casa Dimitrie Sturdza, Casa Ion Mincu, Hotel Ambasador sunt printre cele mai cunoscute.

Artiştii ies în stradă

Pe scena de muzică de la Street Delivery 2011 sunt anunţaţi Ghostpoet, Alexander Robotnick şi SubCarpaţi. Aceştia sunt doar trei dintre cei peste 50 de artişti care urcă pe scena Street Delivery.

La Street Delivery va avea loc şi o dezbatere privind Diametrala nord-sud, organizată de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), duminică, de la ora 18.00, în Grădina Cărtureşti, la care vor participa preşedintele OAR, Şerban Ţigănaş, şi arhitecta Hana Derer şi la care au fost invitaţi primarul Capitalei Sorin Oprescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Street Delivery Bucureşti este un eveniment propus şi organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Primăriei Municipiului Bucureşti, Primăriilor Sectorului 1 şi 2 şi a comunităţii de pe strada Arthur Verona.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite