Studiile peste hotare, pretext de emigrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi şi studenţi s-au înghesuit sâmbătă, încă de la prima oră, la târgul de studii World Education de la Hotelul Hilton. Majoritatea tinerilor care vor să plece la studii în străinătate sunt interesaţi să obţină o bursă şi nu vor să se mai întoarcă în ţară după absolvire.

Peste 40 de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Spania, Franţa, Singapore şi SUA îşi prezintă în acest weekend oferta educaţională la Hotelul Hilton din Capitală.

Citeşte şi:


Dilema săptămânii: Studii în ţară sau în străinătate?

E mai iefin să studiezi în străinătate decât în România

Bătaie pentru studii în străinătate

London School of Film, Media and Performance, Westminster University din Marea Britanie, University of Gröningen din Olanda, Rochelle Business School din Franţa sunt doar câteva dintre instituţiile de învăţământ superior care aşteaptă studenţi români.

„Vreau să studiez Relaţiile Internaţionale la o universitate din Olanda. Am ales Olanda fiindcă aici studiile sunt mai ieftine. Intenţionez să mă angajez acolo pentru a-mi putea plăti facultatea, fiindcă din păcate această ţară nu oferă burse“, a spus Victor Popescu, elev în an terminal la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din sectorul 6.

Şi Andreea din Caracal este interesată să studieze în străinătate. „Eu vreau business în Marea Britanie. Sper să obţin o bursă şi să-mi găsesc ceva de lucu acolo. Nu vreau să mă mai întorc în România, cred că am alte oportunităţi în străinătate“, a mai spus tânăra.

Record de vizitatori
Potrivit organizatorilor, la ediţia din aceast an s-a înregistrat un număr record de vizitatori. „Online, s-au înregistrat1.200 de tineri, adică de două ori mai mulţi ca anul trecut. Domeniile cele mai dorite sunt economia, afacerile şi managementul, mass-media şi comunicarea“, a spus Cristina Farcaş, consultant educaţional.

Printre cele mai accesibile oferte de la târg se numără Universitatea Groningen din Olanda, unde taxa de şcolarizare este de doar 1.720 de euro pe an. Masteratele şi MBA-urile sunt aici mai scumpe, ajungând la 13.700 de euro pentru un program. Studiile la Grandes Ecole în Management din Franţa sunt mai piperate. Un an de studiu variază între 5.390 de ero şi 7.000 de euro pe an.

Admitere pe loc

La târgul World Education Fair, tinerii beneficiază de consultaţii despre oportunităţile de studiu în străinătate, de informatii gratuite despre institutiile participante, sunt invitaţi la workshopuri şi seminarii.

De asemenea, ei au posibilitatea să se înregistreze pe loc prin depunerea dosarului de admitere. Anul acesta cei care aplică şi se înscriu la una dintre universităţile din cadrul proiectului pot câştiga prin tragere la sorţi o bursă de 1.200 de euro.

O componentă importantă în cadrul târgului va fi şi centrul autorizat UCAS Apply Center, care oferă consultanţă gratuită, pregătirea documentelor şi aplicarea directă pentru studii în Marea Britanie.
Evenimentul, organizat de Integral Programe Internaţionale, este deschis astăzi până la ora 17.00, iar mâine între orele 10.00 şi 18.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite