Studenţii schimbă faţa Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de an universitar, străzile se aglomerează, autobuzele au mai mulţi călători, iar cluburile din Capitală devin neîncăpătoare

După o vacanţă de trei luni, studenţii au venit în Bucureşti transformând Capitala într-un loc cu forfotă continuă. Ieri a început noul an universitar, iar prezenţa tinerilor din toate colţurile ţării, veniţi să studieze la Bucureşti, s-a făcut simţită atât în trafic, cât şi în mijloacele de transport în comun. Principalele artere blocate au fost: Calea 13 Septembrie, Bulevardul Iuliu Maniu, zona centrală - de la Piaţa Universităţii la Piaţa Victoriei şi până la Piaţa Sudului. De asemenea, aglomeraţie a fost pe Şoseaua Giurgiului şi la intersecţia Virtuţii cu Podul Grand.  „Traficul s-a aglomerat cu 10% faţă de luna trecută. Din fericire nu a fost aceeaşi situaţie ca în urmă cu două săptămâni, când au început elevii şcoala. Acum nu a fost nevoie de suplimetarea efectivelor“, a declarat, pentru „Adevărul“, Ioana Stancu, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.
De asemenea şi purtătorul de cuvânt al RATB Brânduşa Raeceanu a declarat pentru că numărul călătorilor a crescut în această perioadă. „Odată cu începerea facultăţilor, numărul călătorilor a crescut cu 10%“, a spus reprezentantul RATB. 
Ziua merg la facultate,  noaptea în cluburi
Cum nu sunt stresaţi de examene şi abia au început facultatea , studenţii merg ziua la cursuri şi noaptea petrec în cluburi. Ana Bălan este studentă în anul II la o facultate particulară din Capitală unde studiază contabilitatea. Vacanţa şi-a petrecut-o acasă, în Slatina, înconjurată de prietenii din copilărie. A postat zilnic pe Facebook noutăţile din timpul verii, dar acum că s-a întors în cămin vrea să petreacă timpul liber cu noii prieteni din facultate. „Îmi era dor de viaţa din Bucureşti. Sâmbătă am ieşit cu mai mulţi colegi de cămin într-un club studenţesc. Acum, până în sesiune, este mai lejer şi avem timp şi de petreceri nocturne “, a povestit studenta. 
Tinerii aleg cluburile studenţeşti pentru că spre deosebire de celelalte localuri, aici preţurile sunt mai mici. „Numărul clienţilor se dublează în acestă perioadă. Ei abia au ajuns în Bucureşti, nu au sesiune şi vor să socializeze într-un mediu relaxant. Vin cu entuziasm şi dornici de distracţie“, a spus Radu Paul, manager la “ClubA”, primul club studenţesc din ţară cu o vechime de 42 de ani.
„Regia” animată la maximum
Campusul din Complexul Studenţesc “Regie” s-a trezit din amorţeală încă din acest weekend. Patronii localurilor spun că la fiecare început de an universitar, „Regia” prinde viaţă, pe timp de vară zona fiind pustie. „Cât este vacanţă noi ţinem localul închis pentru că nu este nimeni. Cum studenţii au ajuns în Bucureşti, la sfârşitul acestei săptămâni deschidem localul. Sperăm să fie aglomerat ca în fiecare an. Am pregătit pentru ei preţuri studenţeşti“, a spus Marian Popescu, managerul Pubului „R3” din „Regie”.
Fiind amplasat foarte aproape de căminele studenţeşti, clubul „Princess” se numără printre localurile preferate de tineri. „În fiecare an când studenţii se întorc în Capitală, localul este mult mai aglomerat, avem mult mai mulţi clienţi“, a spus PR-ul clubului „Princess” din „Regie”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite