Bucureşti: Studenţii au aflat ce înseamnă să fii jurnalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Ziua tânărului jurnalist” a adunat studenţii dornici să afle dedesubturile acestei meserii la Clubul Ţăranului Român. Asociaţia Stundenţilor la Jurnalism şi Comunicare a organizat astăzi la Clubul Ţăranului Român din Şoseaua Kiseleff, “Ziua Tânărului Jurnalist” prin care participanţii au putut să afle mai multe despre culisele acestei meserii.

Evenimentul a  cuprins un training, un workshop, dar şi vizita a două redacţii, cea a ziarului Academia Caţavencu şi a radioului Europa Fm.
La trainingul „Tânăr jurnalist în România”, tinerii au fost îndrumaşi de Liviu Avram, redactor-şef adjunct al ziarului “Adevărul”.
El i-a învăţat pe participanţi care sunt cele mai importante tehnici de interviu în jurnalismul de investigaţie. De asemenea,  cele 20 de persoane prezente la training au aflat care sunt greşelile pe care un viitor jurnalist trebuie să le evite. “Jurnalistul trebuie sa devină arta de a pune întrebări.
Totodată, trebuie să ştii ce să spui la un interviu, să fii zgârcit cu informaţiile oferite”, a afirmat Liviu Avram.

Un alt “profesor” prezent la eveniment a fost Mircea Toma, jurnalist la Academia Caţavencu, dar şi preşedintele Asociaţiei de Monitorizare a Presei “ActiveWatch”.  “Informatia este tot o marfă, dar exista o diferenţă între informaţie şi crenvurşti”, le-a spus Mircea Toma studenţilor.
Tiberiu Lovin, jurnalist freelancer, le-a povestit participanților care sunt dificultăţile întâlnite de un jurnalist la începutul carierei.
La workshopul “Scrie pe bune!” participanţii au putut să aflat pe propria piele ce înseamnă să fii jurnalist, deoarece ei au redactat articole pentru revista studenţească “Stud-Life”. Îndrumaţi de membrii echipei redacţionale, Mihaela Gerogescu (redactor-şef adjunct) şi Denisa Căldăraru (editor), cei prezenţi au scris articole care vor fi publicate în numărul din decembrie al revistei.
Cei care vroiau să vadă cum se munceşte într-o redacţie, au putut să meargă în vizită la “Academia Caţavencu” şi „Europa Fm”.

Evenimentul „Ziua tânărului jurnalist” face parte din Unifest, cel mai mare festival pentru studenţii care adună peste 12.000 de participanţi numai în Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite