Bucureşti: Studenţii care vând locurile din cămin nu vor fi exmatriculaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prorectorul UTCB spune că studenţii prinşi că îşi vor vinde locurile vor fi evacuaţi din cămin, nu şi daţi afară din facultate. Reprezentanţii Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB) vorbesc pentru „Adevărul de Seară“  despre „Cazul sex pentru cazare“ şi despre şpagă.

Mai citiţi şi:

Directorul general administrativ al UTCB, Mihaela Costandache, consideră  că administratorul din Agronomie care i-a cerut favoruri sexuale  unei jurnaliste sub acoperire de la „Adevărul de Seară“, în schimbul unei camere în cămin, nu este întreg la minte. „Probabil că nu este sănătos, altfel nu se explică atitudinea sa deplasată în relaţia cu studenţii“, a spus aceasta.

Prorectorul instituţiei, Mihail Toma, spune că dacă un asemenea caz s-ar fi întâmplat la el în universitate primul impuls ar fi fost să-l demită, însă acest lucru nu ar fi fost simplu administratorul având drept de contestaţie. „Pentru cazul său s-ar întruni o comisie de disciplină care să analizeze cele întâmplate. Ulterior cazul ar fi discutat în Senatul Universităţii pentru a fi luată o decizie“, a precizat Toma. 

„Un administrator a demisionat alaltăieri”

Mihaela Costandache spune că niciodată nu a prins vreunul dintre cei şase administratori ai căminelor din Complexul Studenţesc Tei luând mită. „Am prins de curând în cămin studenţi care locuiau clandestin. I-am spus administratorului respectiv că voi informa conducerea. Administratorul care nu şi-a făcut treaba a demisionat alaltăieri”, a explicat directorul. 

„E dreptul lor la studii”

Conducerea universităţii nu are informaţii dacă există sau nu administratori care iau şpagă în căminele instituţiei. Reprezentanţii UTCB sunt conştienţi însă că sunt studenţi care fac astfel de tranzacţii. „Circulă tot felul de anunţuri pe internet cu vânzări şi cumpărări de camere în cămine. În anii trecuţi am prins destui. Aceştia nu vor mai putea avea cămin pe toată perioada studiilor“, a explicat prorectorul. Dacă după articolele apărute în presă cu privire la corupţia din mediul studenţesc, două universităţi: Academia de Studii Economice şi Universitatea Politehnica din Capitală au decis ca studenţii prinşi că îşi vând locul să fie exmatriculaţi din facultate, acest lucru nu e valabil pentru UTCB.  „Dacă îi prindem nu îi exmatriculăm din facultate. Doar dacă mai au şi alte abateri. E dreptul lor la studii. Au intrat la facultate printr-un concurs”, a adăugat prorectorul Mihail Toma. 

„Nu primim studenţi de la alte universităţi”

Potrivit rectorului UTCB, Johan Neuner, căminele universităţii au cazat anul trecut aproape 100% dintre studenţi. În primă fază au fost cazaţi 85%. „După supracazări, aproape toţi studenţii noştri au prins un loc în cămin. În loc de trei paturi am pus patru. Locurile sunt doar pentru studenţii noştri, nu primim de la alte universităţi”, a explicat Neuner. Rectorul a adăugat că “faţă de alte universităţi, UTCB stă foarte bine cu privire la numărul de locuri pentru studenţi”.

Mai citiţi:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite