Străzi unde tencuiala îţi cade în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calea Victoriei, strada Doamnei şi strada Dionisie Lupu  sunt doar câteva dintre zonele periculoase, situate în buricul Bucureştiului. Multe clădiri din centrul Capitalei sunt un adevărat

Calea Victoriei, strada Doamnei şi strada Dionisie Lupu  sunt doar câteva dintre zonele periculoase, situate în buricul Bucureştiului. Multe clădiri din centrul Capitalei sunt un adevărat pericol pentru trecători, din cauza bucăţilor din zid care pot să cadă în orice moment.

În plin centrul Capitalei, chiar lângă Ambasada Marii Britanii, pe strada Dionisie Lupu nr. 72, se află un adevărat pericol public - o clădire a cărei tencuială se poate desprinde în orice clipă. Deşi trecătorii sunt avertizaţi de mai multe afişe pe care scrie „Atenţie!!! Vă rugăm ocoliţi. Se pot desprinde bucăţi din zid!!!”, oamenii par să ignore mesajul. Aseară, în jurul orei 17.00, timp de zece minute, pe lângă clădire au trecut zece persoane, dintre care numai două au  ocolit pericolul.

Valeria, elevă la Şcoala Generală Tudor Arhezi, este un exemplu de trecător care nu ţine cont de avertizarea înscrisă pe clădire. „Parcurg zilnic acest drum între casă şi şcoală şi până acum nu am păţit nimic, deşi clădirea mai are puţin şi se prăbuşeşte”, a spus, cu nonşalanţă, tânăra. O situaţie similară este şi pe Calea Victoriei, vizavi de restaurantul Capitol, unde bucăţi dintr-o clădire riscă să cadă pe maşinile parcate în apropiere.

Pericole nemarcate

Dacă unele dintre „clădirile-pericol“ ale Bucureştiului sunt marcate, altele nu au niciun afiş de avertizare. Este cazul clădirii de pe strada Doamnei nr. 23, unde mai multe cărămizi s-au desprins deja dintr-un balcon. „Clădirile vechi sunt un adevărat pericol. Autorităţile ar trebui să ia măsuri, să nu să se mai întâmple nenorociri”, s-a plâns bucureşteanca Maria Iliescu.

Citiţi luni, ce măsuri iau autorităţile ca să rezolve problema.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite