Bucureşti: Străzi libere pe hartă, blocate în realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care se ghidează doar după hartă ar putea avea surpriza ca strada pe care vor să circule să fie blocată. Florian Gheorghe, omul care şi-a construit casa pe jumătate de alee, despre care „Adevărul de Seară“ a scris în premieră, nu este singurul exemplu din Bucureşti de cum să te faci stăpân pe stradă.   

Pe harta Bucureştiului, strada Vornicul Ioniţă leagă Calea Floreasca de strada Rahmaninov. În realitate însă, în urmă cu mulţi ani, a răsărit un gard din fier care bloca în întregime accesul trecătorilor.

Şoferii care circulă pe acolo şi nu cunosc foarte bine zona, când dau de înfundătură, sunt nevoiţi să ocolească.
Accesul pe strada Vornicul Ioniţă este oricum foarte dificil, având în vedere că strada nu este asfaltată. În prezent, gardul a fost restrâns şi nu mai ocupă tot drumul, însă accesul este blocat de un morman mare de pământ. 

Era o plasă de-asta care înfunda strada. Cred că era terenul cuiva, cumpărat evident şi probabil şi-a împrejmuit zona”, şi-a spus părerea Mirel, un trecător. Acesta a mai spus că stă de câţiva ani pe o stradă alăturată, dar nu ştie când a apărut gardul şi nici al cui este terenul.

„Au făcut unii o groapă şi stă aşa de mult timp. Nu mai e gardu’, dar a apărut un maldăr de pământ. Acum este numai noroi aici”, a mai spus o altă persoană care trecea prin zonă.

Nicky Scorpion, stăpân de stradă

În Piaţa Rahova, complexul Nicky Scorpion a fost construit de o parte şi de alta a străzii Glicinelor pe care a ajuns să o ocupe între numere 4 şi 14.

Astfel, deşi pe hartă strada Glicinelor  leagă Calea Rahovei de strada Mărgeanului, aceasta este deschisă traficului rutier doar între Mărgeanului şi strada Topolniţa. „Strada Glicinelor este cea de după piaţă.
Nu se ajunge cu maşina de colo. Trebuie să ocoliţi complexul”, a spus Gabriela, o locuitoare din zonă. Femeia a adăugat că de fapt aleea care face parte acum din complex a fost de asemenea strada Glicinelor.

Mulţi dintre cei care traversează zilnic aleea complexului nu ştiau că, de fapt, a fost stradă. „Am auzit ceva, dar nu ştiu sigur. Nu cred să fi pus stăpânire pe ea ilegal, sigur i-au dat-o de la primărie”, a spus Eugen Andrei.
Cititorii ziarul Adevărul au postat, pe site, zeci de comentarii privind construcţia din strada Şoldanului. Cei mai mulţi dau vina pe edilii care au eliberat autorizaţia de construcţie.

„Dacă se dau autorizaţii de construcţie pentru zgârie nori în zone unde casele sunt cu două etaje, atunci de ce să nu se dea şi autorizaţie pentru construcţia în stradă“, este de părere un bucureştean.

„Trebuie identificat ameţitul care a eliberat autorizaţia şi tras la răspundere. După aceea, cel care a ocupat strada, să-şi strângă şandramaua. “, a scris şi Adrian Gherman, un alt cititor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite