Strălucim peste hotare: Madonna, îmbrăcată de o româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără creatoare de modă din Bucureşti a pregătit ţinutele de scenă pentru concertul divei din 2009, de la Bucureşti. La 26 de ani, Corina Vlădescu îşi vinde creaţiile în capitalele metropolite ale lumii precum Paris, Londra, Tokyo sau Miami, dar nu a fost niciodată invitată la vreun festival de modă în România.

Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, tânăra designer a reportat un adevărat succes anul trecut, în iunie, când marea divă internaţională, Madonna, înaintea de susţinerea concertului de la Bucureşti a pretins ca vestimentaţie de scenă câteva dintre creaţiile ei. De fapt, stiliştii artistei au ales-o pe ea dintr-o listă de mai mulţi creatori de modă români propuşi de firma organizatoare a concertului.

Tânăra spune că experienţa pe care a avut-o în mod direct cu artista a copleşit-o, însă contractul de confidenţialitate pe care l-a semnat nu-i permite să vorbească despre cele mai picante momente trăite alături de divă. „Ce pot spune este că toţi oamenii cu care am lucrat - de la asistenţi, dansatori, producători şi chiar Madonna şi familia ei - sunt extraordinar de simpatici şi prietenoşi. Cu mulţi ţin şi acum legătura", povesteşte Corina. Are numai cuvinte de laudă despre „experienţa Madonna", despre care spune că „a fost o lecţie de profesionalism, disciplină şi dedicaţie", care o va ajuta de acum înainte. 

Roisin Murphy a vrut rochie ca a ei

În 2008, Corina a mai trăit o experienţă similară, odată cu concertul lui Roisin Murphy, fosta solistă a trupei Moloko, care a fost cucerită ce o salopetă pe care creatoarea o purta atunci. „Am cunoscut-o pe Roisin la concertul ei din Bucureşti, când i-am făcut cadou o rochie de care a fost foarte încântată. Eu eram îmbrăcată cu o salopetă din colecţia mea pentru toamnă-iarnă 2008/2009 iar artistei i-a plăcut atât de mult, încât am primit propunerea să o produc drept ţinută de scenă pentru turneul ei mondial din 2009", spune Corina.

„Piaţa de fashion din România este atipică”

Designerul consideră că românii nu şi-au cultivat suficient obiceiul de a-şi cumpăra haine direct de la creatori de modă, cum se întâmplă peste hotare, şi asta pentru că nu există magazine interesate să cumpere din creaţiile designerilor români. „Piaţa de fashion din România este total atipică în ciclul furnizori-producţie-desfacere, principalul obstacol fiind desfacerea”, este de părere Corina, care nu a fost invitată niciodată la un festival important de modă din România.

 Prima piesă pe care tânăra a  vândut-o a fost o rochie creată în timpul facultăţii, un model retro pictat după un poster al formaţiei The Beatles. La 22 de ani a lansat prima colecţie, vândută integral în magazinul Zebra Society, singurul magazin de altfel care promovează designerii români.

Designeri români, faimoşi peste hotare

Lista creatorilor de modă români care îmbracă vedete internaţionale este lungă. Începând de la Aura Cercel, care a onorat comenzi pentru Rihanna, Jennifer Lopez şi Jessica Biel, până la la Cătălin Botezatu, care a dezvoltat o relaţie foarte apropiată cu cântăreaţa-model Kelly Rowland (ex Destiny’s Child), cea căreia i-a asigurat vestimentaţia nu doar la propriile defilări, ci şi la evenimente cu covor roşu. Roisin Murphy a impresionat şi ea la un festival de modă cu o rochie creată de casa de modă autohtonă Rozalb de Mura.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite