Strada cu două nume şi o mie de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NEPĂSARE Riveranii de pe artera care se numeşte Argonului în sectorul 3 şi Oxigenului în actele primăriei din Cernica se plâng de faptul că stradă este impracticabilă şi că niciuna dintre administraţii nu face nimic.

Patonii firmelor care îşi au sediul pe Oxigenului (Argonului) spun că puţinele reparaţii făcute până acum au fost realizate doar din banii lor.

Strada Oxigenului din cartierul 23 August este administrată din luna septembrie a anului trecut, atât de Primăria Sectorului 3, cât şi de Primăria Cernica, din judeţul Ilfov. O dată cu împărţirea administrativă, a căpătat încă un nume.

Astfel, de la intrarea de pe strada „Drumul între tarlale“ până la prima intersecţie, strada se numeşte Argonului, iar de la intersecţie până în capăt se numeşte Oxigenului. Cu toate că are doi administratori, artera este plină de gropi şi nu pare să fi fost vreodată asfaltată.

„Lucrez de vreo şase luni la o firmă care are sediul pe Oxigenului. La început mergeam cu maşina până în curtea firmei, dar când au început să-mi bată planetarele, am decis să las maşina la capătul străzii şi s-o iau pe jos. Noi îi spunem, în glumă, strada cu două nume şi cu o mie de gropi“, a spus Tănase Manciu, un tânăr care lucrează în zonă.

„Din impozitele plătite, o asfaltam eu până acum“
Cei care au zilnic drum pe-aici spun că au făcut sesizări şi la Primăria Cernica, de care aparţine partea de stradă care se numeşte Oxigenului, cât şi la Primăria Sectorului 3, de care aparţine partea care se numeşte Argonului.

„Am trimis sesizări de bun-simţ Primăriei Sectorului 3, prin care le ceream doar să arunce puţină sare pe stradă că e impracticabilă în perioada asta, dar nimic. Plătesc impozite de 60.000 de lei pe an numai pe teren şi ei nu sunt în stare arunce o mână de sare, nu mai zic să o asfalteze. Din banii care-i dau pe impozite, o asfaltam eu de trei ori până acum“, a spus Emilian Grecu, administratorul unei firme care are sediul pe strada Argonului.

Cârpită de locuitori, ignorată de autorităţi

El spune că patronii de la firmele din zonă au pus mână de la mână şi au adus vreo 20 de camioane de pietriş anul trecut, dar după scurt timp drumul s-a denivelat din nou. „Nu putem să mai continuăm să reparăm noi drumul. Am făcut zeci de sesizări din 2007 până acum semnate de toate firmele care au sediul aici dar n-am fost băgaţi în seamă“, mai spune bărbatul.

„În ziua de astăzi strada Argonului arată ca un peisaj marţian format din cratere şi gheaţă. Suntem pe deplin indignaţi de faptul că, atât noi cât şi alte zeci de firme plătim impozite şi taxe de miliarde de lei vechi la primăria sectorului 3, iar dânşii ne ignoră“, a încheiat Emilian Grecu, unul dintre oamenii afectaţi de starea dromului.   

Viceprimarul comunei Cernica, Marian Nica, a spus că partea de drum care este administrată de primăriai comunei va fi asfaltată anul acesta. „Este în plan. Vom asfalta mai multe străzi anul acesta şi Oxigenului este una dintre străzile care au prioritate“, a declarat Nica pentru Adevărul de Seară.
Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite