Strada Eminescu, surpată a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe partea dreaptă a străzii Mihai Eminescu, aproape de intersecţia cu strada Dorobanţi, ieri la prânz, asfaltul s-a surpat şi a produs o groapă de aproximativ un metru.

Adâncitura a apăruse încă de marţi, dar ieri ajunsese atât de mare încât portarul de Iprochim S.A., al cărui sediu se află chiar în dreptul gropii, a sunat la 112. „A trebuit să pun un scaun în groapă, pentru a evita accidentarea maşinilor“ a spus Dumitru Ion.

Nu a fost provocată de ţevile de apă

La faţa locului au venit poliţiştii de la Brigada Rutieră şi o echipă de intervenţie de la Apa Nova. Circulaţia autobuzului 133 a fost deviată pe strada Polonă.

Opt muncitori de la Apa Nova au săpat cu escavatorul pentru a vedea dacă surparea s-a produs de la vreo infiltrare de apă, dar suspiciunea nu s-a confirmat. Această intervenţie a mărit dimensiunea gropii, ajungând la aproape 2 metri adâncime şi o suprafaţă de 4 metri pătraţi. După cum a declarat şeful echipei de muncitori, astuparea gropii necesită aproximativ patru metri cubi de balast. Până spre seară groapa fusese astupată.

Nu este prima dată când se produce o surpare pe Eminescu. În urmă cu şase luni, pe aceeaşi parte carosabilului, dar mai aproape de semaforul din intersecţia cu Dorobanţi, apăruse un crater de circa 20 d emetri pătraţi. Petecul de asfalt care a acoperit-o este vizibil şi acum.

De altfel, zone vălurite de pavaj mai există şi pe trotoarele străzii. Cea mai vizibilă este pe trotuarul stâng, chiar la colţ cu Dorobanţi, unde o adâncitură de aproximativ un metru pătrat a făcut ca dalele pavajului să dispară, lăsând pământul descoperit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite