Steve Vai: "Sunt un extraterestru, nu un chitarist normal!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul chitarist Steve Vai va concerta la Bucureşti miercuri, 8 decembrie, în cadrul Festivalului Internaţional Music Contaminations.

Înaintea concetului, Steva Vai a paticipat la o conferinţă de presă, ieri, la Cafe Verona. Modest şi amabil, artistul a răspuns la toate întrebările ziariştilor.

"Este grozav să fiu aici. Acum 10 ani când am venit în România era diferit. Faptul că am venit acum cu un proiect clasic este minunat", a declarat chitaristul.

Steva Vai a fost pasionat de compoziţie încă înainte de a cânta. "Aşa că am creat mai multe tipuri de muzică orchestrală, de-a lungul anilor", a spus el.

Muzica românească şi cea balcanică în general l-au influenţat pe artist, mai ales că a realizat proiectul "Alive in a Ultra World", în care a adunat influenţele celtice, bulgare şi româneşti. "Şi astăzi se spune că am fost distrus de acest proiect, că încă mă mai bântuie", îşi aminteşte Vai.

Chitaristul vine în România pentru a treia oară. El a vorbit la Bucureşti despre experienţele traumatizante prin care a trecut, când fuma mult, bea, mânca orice şi nu avea energie. Schimbarea a venit cu "For the love of God". "Am hotărât că am nevoie de o schimbare şi am ales o altă alimentaţie, şi chiar un alt fel de a gândi", a spus Steva Vai.



Despre Joe Satriani

"Joe a fost fratele meu muzical. A fost profesorul meu. De câte ori am ocazia să cânt cu el mă bucur. L-am cunoscut când aveam 13 ani. El era mai mare cu patru ani ca mine, am copilărit împreună, dar mă uitam la el ca la un zeu. Chiar ştia să cânte! Sunt un extraterestru, nu un chitarist normal", spune el râzând atunci când este întrebat cum se descurcă cu celebritatea. "E plăcut să fiu apreciat, dar nu mă trezesc dimineaţa şi-mi spun: Doamne, sunt un zeu!"

Steve Vai a mai vorbit şi despre parteneriatul cu o orchestră.

"Când ai o orchestră, fiecare om din ea primeşte o partitură. Ei vor să cânte cât mai bine ce le-a oferit compozitorul. Asta îmi place la ei că fac orice le ceri. Dar una e să descifrezi o partitură şi alta să cânţi cu sufletul", spune râzând.

Muzicianul şi-a adus aminte şi de ce însemna să fii un rockstar în anii '80. "Am purtat cele mai ridicole haine şi să cântăm cum vroiam. Era grozav!", a povestit Steve.

image

Experienţa ca actor nu l-a atras. Nu a simţit că locul lui a fost în filmul "Crossroads", unde a interpretat un chitarist demonic, Jack Butler. "La filmări, spui o replică, se taie, alta şi iar te întrerup. Concertele live sunt reale. Asta îmi place!", a precizat artistul.

În deschiderea show-ului lui Steve Vai de la Sala Polivalentă vor concerta Proconsul, Magnetofono şi George Baicea Blues Band.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite