Bucureşti: Sterilizări gratuite pentru câini şi pisici, în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii îşi pot steriliza patrupedele gratuit, sâmbătă şi duminică, la cabinetul veterinar Almavet (zona Iancului – Piaţa Muncii).

Asociaţia Gia (Group Initiative for Animals) oferă gratuit 100 de sterilizări pentru câinii şi pisicile fără stăpân şi cu stăpân, în cazul în care proprietarii nu îşi permit costurile operaţiile.

Avantajele sterilizării animalului sunt eliminarea posibilităţii de apariţie a cancerului ovarian şi a infecţiei uterului, reducerea cancerului mamar, eliminarea riscului de cancer testicular, eliminarea perioadelor de călduri.

Animalele sterilizate, mai puţin agresive

De asemenea, este demonstrat ştiinţific că gradul de agresivitate al animalelor este redus prin sterilizare, a explicat, pentru "Adevărul", Delia Pârvu, unul dintre membrii organizaţiei. Ea a adăugat că de cele mai multe ori animalele fără stăpân sunt puii animalelor de companie care s-au împerecheat accidental sau cu ştiinţa stăpânilor.

Programare pentru sterilizare

Sterilizarea se poate face numai cu programare, la numerele de telefon 0767.808.407 (pentru sâmbătă) şi 0763.626.777 (pentru duminică). Prioritate au femelele.

O femelă poate da naştere la maximum zece pui anual, până la sfârşitul vieţii. Dacă aceasta trăieşte pe stradă cinci ani, poate aduce pe lume încă 40-50 de câini ai străzii.

Astfel,  în cinci ani, 500 de femele de pe stradă pot da naştere la 20.000-25.000 de pui.  Programul “Maratonul sterilizărilor”  face parte din Campania “Animalele nu ştiu să calculeze, dar cu siguranţă ştiu să se înmulţească”, derulat în luna aprilie, de Asociaţia Gia. Până în prezent, în cadrul campaniei, au fost sterilizaţe peste 40 de animale.

Sterilizarea unui animal la un cabinet veterinar costă, de regulă, între 100 şi 400 de lei. Persoanele care doresc să ajute Asociaţia Gia cu fonduri pentru căţeluşi şi pisicuţe o pot face donând în contul deschis la Banca Transilvania - CONT IBAN: RO69 BTRL 0640 1205 E803 48XX -Sucursala Marriott Bucureşti.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite