Ştefan Damian, directorul care demola clădirile de patrimoniu, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva zile, Ştefan Damian (48 de ani), fost director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti, unul dintre cele mai controversate personaje din Bucureşti, a decedat. Ştefan-Andrei Damian a murit luni, 26 octombrie, în urma unui accident rutier petrecut cu câteva zile înainte.

De pixul lui Ştefan Damian a depins soarta a zeci de clădiri vechi din Bucureşti ce au dispărut şi au fost înlocuite de turnuri cu geamuri fumurii, în loc să fie consolidate şi recondiţionate.

În urmă cu doi ani, în timpul scandalului legat de demolarea unei anexe a Palatului Ştirbei din centrul Bucureştiului, Ştefan Damian declara că a semnat distrugerea imobilului deoarece lui nu îi trezeşte nicio emoţie.

Ştefan Damian este cunoscut şi pentru că a dat aviz favorabil celor care au acoperit statuia din faţa Hotelului Marriott cu o imensă geantă Louis Vuitton.

Ştefan-Andrei Damian a fost membru fondator al Cenaclului Universitas, coordonat de profesorul Mircea Martin şi secretar al acestuia de la înfiinţare (1983) şi pînă în 1986.

Până în 1990 a publicat poezie în reviste studenţeşti şi literare, a obţinut numeroase premii dintre care cel mai important la Festivalul Naţional Sighet în 1987.

A publicat un singur volum de versuri: „Lumea pe care noi o bănuim” (Ed. Phoenix, 1994). A fost prezent în antologii de poezie ale generației 90.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite