Statuia lui Carol I nu poate fi amplasată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monumentul ecvestru care îl înfăţişează pe regele Carol I şi care a costat Primăria Capitalei peste trei milioane de euro nu poate fi amplasat în Piaţa Revoluţiei. Motivul: Piaţa

Monumentul ecvestru care îl înfăţişează pe regele Carol I şi care a costat Primăria Capitalei peste trei milioane de euro nu poate fi amplasat în Piaţa Revoluţiei. Motivul: Piaţa Revoluţiei, locul unde a fost până acum amplasată macheta pentru consultare publică, nu este inclusă în reglementările urbanistice, avizate de fostul arhitect-şef al Capitalei, Adrian Bold.

 Cu alte cuvinte, pe locul ales nu există un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), pe baza căruia poate fi obţinută autorizaţia de construire. “Pentru orice amplasare de acest gen în Capitală trebuie să existe un PUD care se poate cere de la Primăria Sectorului 1”, a spus Horaţiu Ţica, fostul preşedinte al Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. Mai mult, sculptorul care realizează statuia, Florin Codre, a declarat că acum trei luni s-au furat şi nişte piese turnate.

 „Am rezolvat această problemă, dar nu cred că vom putea respecta termenul de finalizare, stabilit pe 1 decembrie, anul acesta”, a mai spus artistul. Florin Codre a încasat deja de la municipalitate 3,5 milioane de euro pentru macheta din gips şi turnarea în bronz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite