Statui din deşeuri casnice, în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase lucrări realizate de către studenţi de la Arhitectură au fost expuse ieri, în pieţele Romană, Victoriei, Unirii, în Parcul Tineretului, în Pasajul Universităţii şi în Parcul Cişmigiu.

„Monştrii nepăsării noastre” face parte din proiectul  „Capitala creşte Verde”, demarat săptămâna trecută printr-o acţiune de curăţenie în Bucureşti.

„Încercăm să facem din Bucureşti un oraş care să placă. Fiecăruia dintre noi trebuie să îi pese de oraşul în care trăieşte”, a declarat, pentru „Adevărul”, Karin Budrugeac, event coordinator al organizaţiei „Green Revolution”.

Bucureştenii pot vota „monstrul“ preferat

„Campania mi se pare foarte interesantă şi cred că o să aibă impact mare, în special asupra generaţiei tinere”, a spus Cătălin Cioponea, student.

La eveniment a venit şi Sorin Oprescu, care a spus că aceşti „monştri” sunt singura modalitate de a-i mobiliza pe bucureşteni.

„Am vrut să fie ceva dezgustător, care să atragă privirile trecătorilor”, a spus Anca Petroşanu, membră a echipei care a proiectat monstrul „LimbriPETul”, amplasat în Piaţa Romană.

Campania este susţinută de Primăria Bucureşti în colaborare cu Organizaţia „Green Revolution”. Cea mai interesantă lucrare va fi premiată la finalul proiectului „Capitala creşte Verde”.

Coordonatorul echipei câştigătoare va colabora, timp de un an, cu Biroul Arhitectului-Şef din Primăria Capitalei.

 „Monştrii” pot fi votaţi pe site-ul www.capitalaverde.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite