Stația intermodală de pe Pasajul Basarab a devenit funcțională în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de duminică seara, stația intermodală de pe Pasajul Basarab va fi pusă la dispoziția călătorilor, a anunțat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Tramvaiele care deservesc linia 1 vor opri, pe ambele sensuri, în stația de pe pasajul Basarab. Astfel, se va asigura legătura cu liniile de metrou, celelalte linii de tramvai, troleibuz și autobuz care circulă în zona respectivă. Totodată, se va face legătura cu spațiile amenajate pentru taxiuri și o autogară.

Stația a fost dotată cu patru lifturi și tot atâtea scări rulante, care asigură legătura între peronul stației si mijloacele de transport în comun din zona Calea Griviței-Titulescu, dar și cu cele din zona terminalului multimodal Basarab, precum și Gara de Nord, și Gara Basarab.

Stația are două căi de acces - una dinspre Calea Griviței, alta dinspre bulevardul Dinicu Golescu. Accesul se va face pe scări fixe şi rulante şi cu lifturi.

Staţie intermodală la Pasajul Basarab

Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Sistemul de supraveghere al stației este conectat la dispeceratul de securitate al pasajului.

Pentru a se putea informa mai ușor cu privire la mijloacele de transport, călătorii au la dispoziție panouri de informare plasate atât pe pasaj, cât și la nivelul solului. Nodul intermodal va deservi zilnic peste 60.000 de bucureșteni.

Staţia intermodală de la Pasajul Basarab

Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Astfel, în zona Pasajului Basarab a fost realizat cel mai mare punct intermodal de transport public din țară.

În aproximativ o lună va fi inaugurat și trotuarul rulant, lung de 300 de metri, care va face legătura între Pasajul Basarab și Gara de Nord.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite