Start la târgurile de toamnă în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Ţăranului şi Parcul Herăstrău sunt câteva dintre locurile ce merită vizitate în acest weekend. Vremea ceva mai răcoroasă este prielnică pentru târguială, iar Bucureştiul abundă zilele acestea în bucate tradiţionale dar şi ecologice, şi cercei sau alte bijuterii lucrate migălos.

În curtea Muzeului Ţăranului Român, peste 40 de producători din diferite zone ale ţării au pus grătarul la încins, şi-au scos straiele de sărbătoare din cufere, şi-au lustruit încălţările şi vă aşteaptă, pe voi oaspeţi gurmanzi şi amatori de jocuri populare să vă încânte cu bucate alese. Este „Târgul care…rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale“, adica o petrecere cu muzică şi gustări care ţine astăzi şi mâine.

Dintre bucatele alese, pregătite după învăţăturile vechi, amintim doar, cât să vi se facă poftă, de brânza de capră cu nuci, sau cea în coajă de brad, halviţa gumoasă, colacul secuiesc trecut prin miere, nucă sau alune crocante, zacusca de vinete şi fasole, gogonele şi  castraveciori muraţi, tocană de legume delicioasă, pâine coaptă pe vatră, împletituri tradiţionale, prăjituri proaspete de casă cu gemuri şi dulceţuri, cozonac cu nucă, rahat şi stafide, muşchiuleţ şi costiţă afumată de casă.

După aşa un ospăţ, e bine să ştiţi că la târg îi veţi găsi şi pe cei mai iscusiţi producători de ţuică de prune, rachiu de mere şi vinuri din poamă albă sau neagră, dar şi sucuri naturale şi siropuri dulci. Atmosfera va fi întreţinută de un ansamblu folcloric şi de suite de demonstraţii de jocuri populare din diferite regiuni ale ţării. De la târg mai puteţi pleca cu  prodise din lemn sau ceramică sau lut.

În sectorul 6, bunătăţi ecologice

Dacă vă preocupă însă sănătate şi vreţi produse ecologice, puteţi veni în Piaţa Crângaşi, unde are loc „Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice“. Aici veţi putea degusta şi cumpăra delicatese tradiţionale precum dulceţuri şi gemuri de casă, pâine ţărănească, brânzeturi tradiţionale de la Bran, prăjiturele de casă pregătite de gospodinele maramureşene. O atracţie specială o reprezintă cozonacii tradiţionali şi plăcintele „Poale-n brâu“, venite din frumoasa şi îmbietoarea Bucovina, care se vor alătura deja celebrelor bomboane dacice aduse tocmai din Maramureş. Târgul este deschis azi pâna la nouă seara, iar mâine de la şapte dimineaţa la trei după-amiaza.

La Palatul Şuţu, haine de vară şi de toamnă

Dacă mâncarea nu vă îmbie să ieşiţi din casă, atunci poate o vor face diferitele accesorii şi obiecte lucrate manual care sunt expuse în Parcul Herăstrău sau hainele subţiri şi încă de vară de la Palatul Şuţu.
Pe Insula Trandafirilor din Parcul Herăstrău tineri designeri expun bijuterii şi obiecte create cu multă originalitate de ei. Expoziţia are şi o latură caritabilă prin care se doreşte sprijinirea copiilor. Cei care contribuie cu donaţii vor partcipa la o tombolă ce va avea ca premii accesorii lucrate manual, acestea putând fi câştigate în fiecare oră.

La Palatul Şuţu, veţi găsi  haine în culori cât mai deschise şi lejere dar şi outfituri precum pălării, ochelari de soare sau accesorii. Printre strandurile numeroşilor artizani găsiţi cercei şi mărgele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din mătase şi tul, broşe fantezie, gentuţe, rame foto accesorizate, dar şi articole de îmbrăcăminte de vară dar şi din noile colecţii toamnă-iarnă.  
  
Alimente sănătoase şi la mall

La Băneasa Shopping City are loc a doua ediţie a „Târgului pentru o viaţă sănătoasă“, unde se vor găsi produse ditetice sau cu indice glicemic scăzut, îndulcitori naturali, sucuri naturale fără zahăr şi uleiuri italieneşti cu mirodenii. Nu vor lipsi dulciurile din Ungaria din pasta de fructe, caramel şi diverse sortimente de fructe confiate. Iubitorii de băuturi tradiţionale româneşti vor găsi ţuica de Morăreşti. Un alt element de atracţie este braga, o băutură răcoritoare naturală cu gust acrişor produsă din mălai, făină intermediară, miere de albine şi zahăr, cunoscută la noi din perioada Imperiului Otoman.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite