Staic, Mititel...fără "U" Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimii cavaleri ai apocalipsei, care nu-şi merită terminaţia numelui doar din respect pentru "U"-ul purtat pe tricou şi-n suflet de Oblemenco, Deselnicu, Balaci, Crişan, Cămătaru, Donose sau Lung, au reuşit ce nu şi-au propus.


Să distrugă cea mai iubită echipă a fotbal a provinciei şi, totodată, cea mai înjurată la Bucureşti, care a trăit ultimii 10 ani ca un pacient muribund.
Ştiinţa care făcea o Oltenie întreagă să urle de bucurie în cele mai liniştite sfârşituri de săptămână e o echipă de pluton, intrată în anonimat, precum UTA sau FC Argeş, dar menţinută în presă din cauza disperării unui personaj care visează conspiraţii şi ameninţă că va demasca mafia din fotbalul românesc.

Acelaşi personaj era autorul efectelor speciale în filmul "Prima retrogradare", în 2005, pentru a o putea cumpăra mai ieftin la bunul său prieten, ajuns după gratii între timp. Soartă, blestem? Ce mai contează?

Cele 10 trofee, 4 titluri de campioană şi 6 Cupe ale României, nu se regăsesc nici măcar ca replici în vistieria clubului, premierele aduse de Ştiinţa în fotbalul românesc şi rezultatele din Europa se regăsesc doar într-o istorie îndepărtată şi pe pereţii scrijeliţi ai tunelului de pe „Ion Oblemenco”, unde aerul de legendă a dispărut complet.

Şi cu ce îi liniştesc vorbele pline de incompetenţă ale patronului pe oltenii care se mândreau că minunea Universităţii a fost blondă şi cu versurile despre Oltenia lui Arghezi şi-a atâtor duşi, a celui mai mare sculptor al omenirii, Constantin Brâncuşi, care răsunau pe orice stadion al pumnului pedepsitor de cinci judeţe? Şi asta o auzeau toţi fanii, au auzit-o Bertoni, Antognoni, Passarella, Tigana, Lacombe, Brehme, Briegel, Chalana sau Filipovici.

Actualul patron duce Craiova în B, din locul de unde a luat-o, şi îşi dă doctoratul în incompetenţă. Fotbalul nu e pentru el, cum nu e pentru majoritatea patronilor din fotbalul gri. Liga I este un circ ieftin de care râd mai mult coeficienţii UEFA, iar legendele se sting fără respect. Din cauza oamenilor mititei. Ce se va întâmpla cu Ştiinţa? Răspunsul nu e la actuala conducere, ci doar la cei care mai cred sincer în „Hai, Craiova!”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite