Sport şi distracţie în mijlocul bulevardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe şoseaua Kiseleff, între strada Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, este închisă pentru sport Bucureştenii pot juca fotbal, badminton, baschet, fussball, tenis de masă şi se pot plimba gratuit cu bicicleta în mijlocul străzii, în fiecare weekend, până la 8 august.

Sute de bucureşteni şi-au petrecut ziua liberă de ieri în aer liber jucând fotbal, baschet sau badminton pe bulevard.

Mai citiţi şi:

Sfârşit de săptămână canicular

„Este nemaipomenită această iniţiativă. Vrem mai des. Nici şoferii nu au ce să comenteze fiindcă în Capitală se circulă lejer în weekend. Ar fi minunat ca oamenii să poată facă sport pe Kiseleff mereu, nu doar până la 8 august“, a spus Andreea (34 de ani), care şi-a adus copilul să joace tenis. Cei mai fideli doritori de sport în aer liber au fost ieri copiii şi tinerii care au venit în număr mare. „Am aflat întâmplător, din ziar, de această iniţiativă. Îmi place foarte mult să joc tenis de masă şi voi veni în fiecare weekend“, a spus Alexa Cîtu (13 ani), elevă la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“.

Fussballul, preferatul copiilor
La fussball era ieri o adevărată concurenţă. „Ţi-am dat gol! Conduc detaşat Sebi, nu ai ce să mai spui acum. E al doilea meci şi tot eu am câştigat“, se lăuda Ana,  de 8 ani. Şi bicicliştii au fost prezenţi în număr mare pe Kiseleff. „Locuiesc în Militari şi îmi este foarte greu să vin pe bicicletă pe Kiseleff din cauza bordurilor. Aş vrea să fim lăsaţi să intrăm cu bicicletele la metrou“, a spus Mihai (25 de ani), care a venit pe Kiseleff cu doi prieteni, Andrei şi Bogdan, iubitori de badminton.

Rute ocolitoare pentru şoferi
Circulaţia rutieră va fi închisă de vineri, de la ora 22.00, şi până duminică, la ora 15.00. Printre conducătorii auto părerile sunt împărţite în privinţa proiectului Via Sport. „Ce înseamnă asta? Cum să se oprească traficul ca să facă ăştia sport?! Asta e o fiţă“, a spus Ilie, un şofer care a rămas surprins când a văzut că are interzis pe Bdul Kiseleff.

Mulţi şoferi salută însă iniţiativa Primăria. „Am văzut că şi la turci se obişnuieşte să se închidă circulaţia pentru sport. În multe ţări din afară se procedează astfel. Ne aliniem şi noi, în sfârşit, măcar în privinţa acestui mic detaliu. Sportul e sănătos şi binevenit, iar în weekend chiar nu sunt probleme în traficul din Capitală. Mâine (n.red. - azi) las maşina şi vin la baschet“, a spusAdrian (33 de ani).
Brigada de Poliţie Rutieră recomandă şoferilor rute ocolitoare: strada Ion Mincu-Bdul Aviatorilor - Piaţa Victoriei şi strada Ion Mincu – Bdul Ion Mihalache - Piaţa Victoriei.

Donaţii pentru şcoli
Proiectul Via Sport, realizat de organizaţia Eventness în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, îşi propune promovarea sănătăţii prin transformarea unei artere intens circulate într-o zonă dedicată sportului. La sfârşitul proiectului, ce face parte din programul „Capitala creşte verde“, toate echipamentele sportive, adică mesele de fussball, cele de ping-pong, panourile de baschet vor fi donate unor şcoli bucureştene cu săli de sport mai puţin dotate.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite