Spitalul CF 2, daune de 40.000 de euro în cazurile Antoniu şi Preda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Universitar din Capitală a înaintat la sfârşitul acestei săptămâni decontul pentru tratamentul celor două paciente infectate în urmă cu trei luni la Spitalul CF 2.

Tratamentul pentru cele două paciente, soprana Amelia Antoniu şi Alice Preda, a costat, potrivit decontului Spitalului Universitar, 40.000 de euro. Suma de bani va fi achitată de CF 2, prin intermediul Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor.

„Nu am fost anunţat oficial“
Directorul Spitalului CF 2, Nicolae Efimov, a declarat, azi-dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, că nu ştie nimic oficial despre demersul Spitalului Universitar. „Am auzit despre acest lucru, dar eu nu am fost anunţat oficial despre decontul de 40.000 de euro. Nu vreau să fac încă niciun comentariu despre achitarea sumei de bani“, a spus directorul spitalului, Nicolae Efimov.

Soprana Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“, Amelia Antoniu (36 de ani), şi Alice Preda (35 de ani) au fost victimele unor erori grave ale doctorilor din Spitalul CF2. Medicul Cristian Gherasie, fostul şef al secţiei de Ginecologie din cadrul Spitalului CF2 din Bucureşti, a dezvăluit, pentru „Adevărul de Seară“, că s-a folosit aceeaşi seringă pentru ambele paciente.

Ancheta iniţiată de Ministerul Sănătăţii a arătat că în instituţia sanitară, ce aparţine de Ministerul Transporturilor, s-a lucrat într-un mediu impropriu. Sterilizarea  a fost îndoielnică şi nu au fost respectate condiţiile minime de dezinfecţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite