Bucureşti: La Spitalul nr.9 s-a deschis un centru special pentru elevii cu probleme psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un centru pentru sănătatea mintală, destinat tinerilor cu probleme psihice, care au manifestat de a lungul timpului un comportament autoagresiv şi tentative de suicid, a fost deschis astăzi în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alex. Obregia".

În centru va funcţiona şi o linie telefonică gratuită, 0800 08 01 00, la care medici psihiatri vor acorda asistenţă de specialitate se luni până vineri, între orele 8.30 şi 16.30.

Reportaj: Şi-a pierdut minţile odată cu casa
Bucureşti: De două ori mai mulţi şcolari obezi în Capitală

Acest tip de serviciu corespunde normelor europene privind sănătatea mintală, fiind urmarea firească a creşterii numărului de cazuri de suicid în rândul tinerilor.


Peste 13 la sută dintre elevii bucureşteni au spus cuiva că intenţionează să se sinucidă

Studiul "Tineri în Europa", efectuat în anul 2008 de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pe un eşantion de 2662 de elevi bucureşteni relevă că 37,8% dintre adolescenţii chestionaţi au cunoştinţe care se gândesc să se sinucidă, 13,5% dintre aceştia au spus cuiva că vor să se sinucidă şi 5,6% au încercat să se sinucidă.

Partenerii proiectului sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Primăria Sectorului 4 Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Fundaţia FRACARITATIS Belgia şi Asociaţia Reninco.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite