UPDATE Enel a reluat furnizarea curentului electric la Spitalul Elias! Un aparat medical s-a stricat din cauza penei de curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală a rămas fără curent electric de mai bine de jumătate de oră. Conducerea unităţii a pornit generatorul de curent electric însă acesta alimentează doar sălile de operaţie şi secţiile Terapie Intensivă şi Nou - născuţi şi poate funcţiona doar două - trei ore. Reprezentanţii Enel susţin că nu pot realimenta unitatea până la ora 13.00.

UPDATE 14.50: În Capitală există mai multe spitale unde nu există generatoare pentru situaţiile în care se ia curentul. Pritnre acestea se numără şi CF2. unde au existat situaţii în care s-au ars mai multe aparate din această cauză. De altfel, medicii au fost surpinşi în timpul unor operaţii că s-a luat lumina. „S-a întâmplat acum un an. Am avut noroc că era ziuă şi s-a putut opera la lumina zilei. A fost infernal de aşteptat vreo oră jumătate. A fost infernal“, a declarat, pentru „Adevărul“, directorul medical de îngrijiri, Adrian Pop.

UPDATE. Enel a reluat furnizarea curentului electric la Spitalul Elias. Din păcate un aparat medical s-a stricat în urma penei de curent de aproximativ două ore.

Medicii sunt îngrijoraţi pentru pacienţioi care se află pe mesele de operaţii întrucât unele intervenţii chirurgicale nu pot fi terminate în două ore cât timp unitatea mai beneficiază de energie electrică de la generatorul de rezervă pe motorină. Potrivit conducerii unităţii, spitalul nu s-a mai confruntat cu o astfel de pană de curent electric de la cutremurul din 1977.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite