Bucureşti: Spitalele Capitalei, ticsite de bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că motivul principal este faptul că tinerii îşi abandonează părinţii bătrâni pentru că vor să plece în concediu. Mai sunt şi alte cauze cum ar fi activităţile fizice periculoase care se desfăşoară vara, de aici numărul mare de fracturi şi arsuri.


Spitalele mari din Capitală, cum ar fi Spitalul Universitar, Fundeni, Elias sau Bagdasar sunt ticsite de bolnavi în această perioadă. Mărturie stau saloanele pline, în care paturile nu apucă să se golească, cheltuielile imense cu medicamentele şi medicii cu nervii întinşi la maximum.

Motivele sunt multiple, dar cel mai important, cel ce a ridicat considerabil numărul pacienţilor, este perioada concediilor. „În perioada aceasta bătrînii pot ajunge mai uşor la Bucureşti pentru că este vară şi copiii lor au concediu aşa că pot avea grija lor şi-i pot aduce la spital”, a spus unul dintre medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni". 

Medicul a adaugat că la acest spital, care are secţii speciale de chirurgie, aceasta este perioada fracturilor grave. “Oamenii îşi repară acoperişurile, copiii sar de la înălţime în apă, pe scurt toată lumea face activităţi fizice mai periculoase vara”, a mai spus medicul.


Doar în spitalele mari mai sunt medicamente

Deasemenea, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri este asaltat de pacienţi în această perioada pentru că vara au loc mai multe incendii sau activităţile care implică lucrul cu energie electrică sunt mai frecvente, la fel şi riscul de electrocutare. Spitalul Universitar de Urgenţă este de departe cel care numără cei mai mulţi pacienţi, internaţi sau sub observaţie.

“Spitalele mici sunt goale acum iar noi nu avem loc pe holuri de pacienţi. Asta se întâmplă din cauză că la noi se găsesc atât medicamente cât şi tratament de specialitate pe când în alte spitale bate vântul şi din acest punct de vedere”, a spus directorul spitalului Universitar, Gheorghe Iana.

El susţine că foarte mulţi bătrâni sunt abandonaţi de copii în perioada concediilor. “Tinerii vor să plece în concedii ţi vin la noi să-i interneze. Nu ai cum să-i refuzi pentru că toţi bătrânii suferă de ceva ce necesită internare”, a mai spus directorul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite