Spitalele din Capitală, reorganizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de faţă, în Bucureşti există cinci spitale de urgenţă, Floreasca, Municipal, Bagdasar-Arseni, Elias şi Sf. Pantelimon. Planul prevede pentru Bucureşti două spitale regionale de

În momentul de faţă, în Bucureşti există cinci spitale de urgenţă, Floreasca, Municipal, Bagdasar-Arseni, Elias şi Sf. Pantelimon. Planul prevede pentru Bucureşti două spitale regionale de urgenţă, din cele opt pe care ministrul sănătăţii le-a promis că le va construi. "Reorganizarea spitalelor are implicaţii foarte mari. Vor apărea două spitale regionale de urgenţă, şase spitale de acuţi, câte unul pe fiecare sector, iar restul spitalelor vor fi monodisciplinare sau pluridisciplinare de nonacuţi.
Acest lucru însemnă că vor fi spitale unde după ora 13.00 nu se vor mai face internări, se vor face liste de aşteptare, cu programare. Chiar dacă sunt spitale chirurgicale, rămâne doar linia de gardă şi de terapie intensivă, care să-i supravegheze pe cei internaţi", ne-a declarat conf. dr. Adrian Neacşu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. În fiecare sector va fi cel puţin un spital de cronici, pentru ca autorităţile locale să poată participa la finanţare. "Aş vrea să văd serviciile sociale ale primăriilor intervenind", ne-a mai spus conf. dr. Adrian Neacşu. La rândul său, ministrul sănătăţii a declarat că speră ca spitalele din Capitală să fie mai eficiente, iar oamenii să beneficieze de servicii cât mai bune după reorganizarea unităţilor.

Unele spitale s-ar putea desfiinţa
Reorganizarea ar putea duce atât la desfiinţarea unor spitale, dar şi la apariţia altora noi, mai spune directorul DSP. "Sunt multe spitale care se pot separa, acolo unde o cere situaţia. Maternitatea Bucur, spre exemplu, poate fi făcută unitate independentă în afara Spitalului . Ioan. Mai sunt multe astfel de cazuri, dar nu am definitivat", ne-a mai spus Adrian Neacşu. O problemă specială o pun însă clinicile universitare, iar unele dintre ele se vor muta. În cadrul reorganizării unităţilor medicale, vor trebui luate în vedere şi programele de finanţare care se derulează în acest moment. "Spitalul de Arşi, spre exemplu, are un contract de finanţare care se află în derulare. Trebuie văzute prevederile acelui contract, pentru că s-ar putea să iau o decizie managerială care să fie vizată de un contract anterior", ne-a mai declarat Adrian Neacşu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite