Spitalele din Capitală, în curtea lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 42 de spitale din Bucureşti vor trece în administrarea Primăriei Generale şi a primăriilor de sector, au decis ieri primarul general, Sorin Oprescu, şi ministrul sănătăţii, Eugen

Cele 42 de spitale din Bucureşti vor trece în administrarea Primăriei Generale şi a primăriilor de sector, au decis ieri primarul general, Sorin Oprescu, şi ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Strategia de trecere a spitalelor în subordinea administraţiilor locale, de la reparaţii, consolidări, întreţinere până la management, va fi elaborată de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai celor două instituţii.

Persoanele care vor face parte din această comisie vor fi desemnate până la sfârşitul acestei săptămâni, iar termenul pentru evaluarea situaţiei şi elaborarea unei strategii este 31 august.

"Doresc să pun în aplicare în Bucureşti un sistem coerent de îngrijire medicală de urgenţă şi a bolilor cronice, de care să beneficieze atât bucureştenii, cât şi cetăţenii din întreaga ţară", a spus Oprescu.

Primarul Municipiului Bucureşti a adăugat ieri, după întâlnirea cu Nicolăescu, că susţine programul Ministerului Sănătăţii privind construirea de locuinţe pentru medicii rezidenţi din Capitală, respectiv cei cu vârste până în 35 de ani.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite