Bucureşti: „Spiru Haret“ a căzut la pace cu ministerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Spiru Haret“ va putea organiza admitere în anul universitar 2009-2010 doar pentru facultăţile autorizate şi acreditate. Specializările ce nu au autorizaţie vor fi evaluate, iar absolvenţii acestor programe vor da licenţa în alte universităţi.

Absolvenţii de la „Spiru Haret“ care au susţinut deja examenul de licenţă în 2009 vor fi nevoiţi să-l repete, pentru că, potrivit oficialilor din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), nu vor primi diplome decât în cazul în care au parcurs programele legale.

Oficialii MECI spun că în ceea ce priveşte specializările ce se află în ilegalitate, va fi iniţiat un proiect de ordonanţă, astfel încât studenţii să poată susţine licenţa într-o altă universitate.

„Până la sfârşitul acestei săptămâni, conducerea universităţii ne va prezenta programele de studiu aflate în legalitate. Din discuţiile noastre cu ei, peste 50% dintre programe sunt ilegale“, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. În plus, facultăţile de Drept din cadrul universităţii, care în prezent au doar trei ani, vor reveni la forma legală de patru ani de studiu.

Universitari nerecunoscuţi de minister

O altă neregulă a Universităţii „Spiru Haret“ este că unele cadre didactice au obţinut titlul de profesor universitar sau de conferenţiar numai prin recunoaşterea la nivelul Senatului Universităţii. Ecaterina Andronescu a adăugat că recunoaşterea acestor titluri se face doar de către Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, instituţie aflată în cadrul ministerului.

Reprezentanţii „Spiru Haret“ susţin că s-au înţeles cu MECI în priviţa modalităţii prin care vor intra în legalitate. Purtătorul de cuvânt al universităţii, George Nicolau, a declarat că instituţia a renunţat să mai dea în judecată ministerul.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite