„Spiderman“ din Franţa urcă mâine pe Intercontinental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROVOCARE Alain Robert (49 de ani) ecaladează astăzi, la 14.00, hotelul din centrul Capitalei. Francezul a urcat pe 100 de clădiri din întreaga lume până acum.

Are 1,65 metri înălţime, este slăbuţ şi are aproape 50 de ani. Cu toate acestea, francezul Alain Robert, cunoscut mai bine drept „Spiderman“, a escaladat peste 100 dintre cele mai înalte clădiri din lume. El a sosit în Capitală la începutul săptămânii pentru a urca pe cel mai cunoscut hotel de la noi, Intercontinental. Clădirea cu 22 de etaje şi cu o înălţime de 77 de metri nu reprezintă o mare provocare pentru sportiv, care a urcat pe cea mai înaltă clădire din lume în primăvara acestui an: hotelul Burj Klalifa, de 828 de metri.

Când era mic a suferit de Vertigo, dar a reuşit să-şi înfrângă frica de înălţimi, urcându-se pe blocuri. S-a apucat de escaladat clădiri în ’84, asta diupă ce înainte cu doi ani a căzut de la o înălţime de 15 metri, în timp ce se urca pe un munte. Atunci a stat în comă o perioadă, dar şi-a revenit şi a hotărât să urce pe hoteluri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite