Spice shop închis de primar,redeschis a doua zi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Chiliman a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că „anumiţi agenţi de la Crimă Organizată“ au intervenit pentru redeschiderea unui magazine de vise închis în urmă cu o săptămână de lucrătorii de la Primăria Sectorului 1.

„Un magazin de etnobotanice din cartierul Pajura - mai exact de pe strada Jiului - a fost închis, la sesizările cetăţenilor, de Poliţia Comunitară. Cu toate acestea, mărfurile confiscate au fost returnate, iar magazinul a fost redeschis, a doua zi, cu largul concurs al unor structuri din Ministerul de Interne“, a spus Chiliman. El a adăugat că oamenii din vârful Ministerului sunt mai interesaţi de lupta pentru putere decât de extirparea fenomenului infracţional.

Cu toate acestea, primarul a recunoscut că patronii magazinului de pe Jiului aveau, la redeschidere, toate actele în regulă.
În replică, reprezentanţii IGPR susţin că Poliţia nu are competenţe în închiderea şi redeschiderea spice shop-urilor şi că până în momentul de faţă agenţii au colaborat cu autorităţile locale la realizarea diferitelor controale, care s-au încheiat cu dosare penale pentru vinovaţi şi expertizarea substanţelor ridicate în laboratoare speciale.

Proiect: interzicerea spice shopurilor din sector
Chiliman a prezentat ieri şi un proiect de hotărâre de Consiliu, care va fi supus la vot astăzi, care prevede interzicerea magazinelor de vise la mai puţin de 2 kilometri de unităţile de învăţământ, de biblioteci, baze sportive, parcuri şi locuri de agrement sau de joacă, practic, pe suprafaţa întregului sector.

Sunt câteva mii astfel de obiective, iar cele 12 magazine de vise existente în prezent pe raza sectorului 1 vor fi închise pentru că sunt la mai puţin de 2.000 de metri de o astfel de locaţie“, susţine Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Cu 40% mai multe infracţiuni
Chiliman a mai spus că de patru luni, de când s-a redus numărul poliţiştilor comunitari, fenomenul infracţional a luat amploare la nivel de sector. „Cum poţi asigura liniştea, ordinea şi siguranţa a câteva sute de mii de bucureşteni cu 190 de poliţişti comunitari, faţă de 600 câţi erau înainte, care lucrează în trei schimburi pe o treime din suprafaţa Bucureştiului? Şi în condiţiile în care există doar cinci secţii ale Poliţiei Naţionale? Rezultatul: rata infracţionalităţii a crescut în Sectorul 1 cu aproximativ 40% în rândul furturilor din auto, spargerilor de locuinţe sau furturilor din buzunare“ a mai declarat primarul Sectorului 1, pentru „Adevărul de Seară“.

Cele 12 spice shop-uri sunt aproape de unităţi de învăţământ
Căderea Bastiliei nr 23, lângă Grădiniţa nr. 50 şi ASE.
Calea Floreasca nr 41-43, lângă Liceul Vlahuţă, aproape de Liceul I.L. Caragiale şi Grădiniţa nr 85
Str. Mendeleev nr. 22, lângă Liceul George Călinescu şi Grădiniţa nr 116
Str. Berzei nr. 71 şi Str. Berzei nr 87, ambele aproape de Şcoala Sfinţii Voievozi, Şcoala specială nr 17 şi Şcoala de Muzică şi Arte Plastice
Laminorului nr 155, lângă Şcoala nr. 179
Ion Câmpineanu nr 21, aproape de Parcul Cişmigiu şi Colegiul Sf. Sava
Bdul Gheorghe Duca nr 3-11, în apropierea Şcolii nr 3, Liceului Ion Neculce şi a Liceului Bulgar
Şos. Chitila nr. 89, în apropiere de Şcoala nr 182
Bdul Magheru nr 7 şi 24, aproape de ASE
Str. Jiului nr 2-4, bloc C1, sc.1, lângă Colegiul Tehnic Media.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite