Spectacol mediatic în inima Ferentariului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţia lui Gigi Becali i-a potolit pe locuitorii Ferentariului, ieşiţi, marţi seară, să protesteze faţă de debranşarea de la reţeaua de curent electric. Totuşi, "Războinicul luminii"

Intervenţia lui Gigi Becali i-a potolit pe locuitorii Ferentariului, ieşiţi, marţi seară, să protesteze faţă de debranşarea de la reţeaua de curent electric. Totuşi, "Războinicul luminii" nu le-a putut stăvili pofta de a apărea în lumina reflectoarelor. Cu mic, cu mare, aceştia i-au înconjurat pe cunoscuţii oameni de televiziune care au descins la faţa locului.
Show în stradă cu Turcescu
"Doamnă, aveţi apă curentă?", a întrebat, sacadat, Robert Turcescu de la Realitatea TV, pasându-i un microfon unei femei ceva mai îngrijite. În spatele omului de talk-show, în înghesuiala dominată de indivizi tuciurii, au răsunat, din când în când, aprobări îndârjite. Feţele murdare s-au schimonosit de zor sub cele cinci spoturi înalte, care delimitau un fel de studio ad hoc. "Deci copiii dumneavoastră îşi fac temele la lumânare!", a sunat o concluzie a vedetei de la Realitatea, însoţită de aprobarea gălăgioasă a mulţimii. Rând pe rând, şi-au spus păsul o măturătoare, care a ţipat că "nu toţi de-aici este boschetari", şi un bărbat aşezat într-un scaun cu rotile, care a bodogănit ceva la adresa primarului Marian Vanghelie. Absorbiţi de show-ul mediatic, ţâncii care serviseră, de câteva ori înainte, drept scut împotriva jandarmilor, molfăiau pufuleţi sau se scobeau în nas. În jur, întunericul se lăsase de mult peste miile de cioburi de pe şosea, acoperind deja familiarele saltele arse şi cauciucuri carbonizate.
"Îl votăm pe Gigi Becali!"
Până la ora 11 seara, fiecare stand-up marca Adelin Petrişor de la Antenă sau Cristian Zărescu de la Realitatea a fost însoţit de strigăte emancipative, iar grupuri de gură-cască s-au oprit să măsoare de sus până jos carurile de televiziune. Oamenii din aşa-numitul "Bronx al Bucureştiului" s-au băgat în vorbă ba cu forţele de ordine, ba cu ziariştii. "De 14 ani, de când au murit Ceauşeştii, tot ne taie ăştia curentul. Noi îl punem la loc, că n-avem cum să trăim!", a recunoscut, nonşalant, Vasilica Marcu. Femeia se căina că "şi cablul e scump". În schimb, femeia l-a ridicat în slăvi pe Gigi Becali: "Ce a făcut aici domnul Becali... n-am cuvinte! El e om bun, face biserici, avem încredere în el. Îl votăm, dacă ne cere!".
Pe la ora 11.15, liniştea a revenit în Zăbrăuţi. Pe străzile rău-famate au mai rămas, pentru siguranţă, patru echipaje de Poliţie şi Jandarmerie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite