Specialist al Controlului Activităților Nucleare: „Starea de alertă nucleară este primul nivel de avertizare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantemir Ciurea, specialist al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare a explicat că alerta nucleară a fost dată de autoritățile napone pentru ca populația să fie pregătită , dar nu există un pericol major.

Centralele nucleare dispun de sisteme de securitate în cazul unor catastrofe

„Nivelul de alertă nucleară este primul nivel de avertizare fără să existe consecințe grave. Este doar semnalul de pregătire a populației. Alerta nu însemană că există vreun pericol pentru populație sau mediul înconjurător“, a declarat Cantemir Ciurea.

El a explicat că următorul nivel de cel de urgență, iar cel de-al treilea este cel de urgență generală, dar până să se ajungă aici sunt mai multe etape de urmat.

El a subliniat că centralele nucleare sunt proiectate să se oprească automat în condițiile producerii unor catastrofe, dar se impun și măsuri de protecție.

„Dacă un fenomen extrem se produce în mod repetat, nimic nu poate rezista“, a precizat Ciurea. El a mai spus că la nivel internațional există o convenție de avertizare a statelor în cazul unor situații nucleare critice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite