Spaniolii despre România: „Bucureştiul este cel mai puţin interesant loc din toată ţara‟ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia Spaniolă „El Pais‟ a realizat un reportaj impresionant despre România, numit „România, dincolo de Dracula‟, în care însă Bucureştiul este considerat „cel mai puţin interesant oraş din toată ţara‟.

Pentru a cunoaşte bine o ţară, nu trebuie să te mulţumeşti cu vizitarea zonelor strict turistice. În realitate, este necesar să cauţi locurile unde viaţa şi cultura tradiţionale încă se formează‟. Aşa îşi începe materialul Joan Gari, jurnalistul publicaţiei „El Pais‟.

Traseul jurnalistului spaniol a început în Târgovişte, urmând apoi să viziteze locuri precum Marea Neagră, Curtea de Argeş, Călimăneşti, Sibiu, Sighişoara, Braşov şi Sinaia.

Călătoria pe meleagurile româneşti îşi are sfârşitul în Bucureşti, oraş despre care Joan Gari nu are o părere foarte bună.

Casa Poporului, clădirea-mamut din centrul Bucurestiului

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Palatul Parlamentului!

Călătoria noastră s-a terminat în Bucureşti. În mod curios, Capitala este, probabil, cel mai puţin interesant loc din toată România. În afară de prezenţa unor biserici şi muzee notabile (Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul Ţăranului Român), tot ce predomină în rest este caracterul gri şi dezolant al arhitecturii comuniste. Cea mai mare emblemă arhitecturală a Capitalei, Palatul Parlamentului, este în realitate rezultatul ştergerii de pe hartă a unui întreg cartier (7.000 de locatari au fost mutaţi în alte zone din oraş), un produs al imaginaţiei megalomane a lui Ceauşescu. Vizita în clădirea comunistă a fost totuşi interesantă, cu toate că doar 4% din suprafaţa Palatului Parlamentului este vizitabilă‟, a scris jurnalistul despre Capitală.

În finalul reportajului Joan Gari susţine că Bucureştiul nu poate fi numit încă „micul Paris‟, iar textul său se termină cu fraza: „Bucureştiul mai are de aşteptat pentru a redeveni micul Paris‟.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite