Bucureşti: Spălă maşina doar cu un litru de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au adus în Bucureşti conceptul de „cea mai ecologică spălătorie auto ecologică”, potrivit căruia se folosesc doar uleiuri vegetale .

Un spălat ecologic costă 145 de lei, durează două ore şi ţi se garantează că  praful nu se mai atinge de caroserie o săptămână.

Citeşte şi

Spală o maşină cu doar un litru de apă


Fără jeturi de apă şi spumă din abundenţă. Câteva lavete şi spray-uri din uleiuri vegetale. Cu atât funcţionează prima spălătorie complet ecologică deschisă recent pe strada Biharia 67-77 din sectorul 1.

De afacere se ocupă doi tineri în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, sub îndrumarea tatălui unuia dintre ei. „Mi-am dorit mereu să-mi deschid o spălătorie auto, dar nu mi-a plăcut ideea de a irosi atâta apă şi am căutat o soluţie care să ofere calitate şi să protejeze şi mediul”, spune Maximilien Caradja, fiul prinţesei Brianna Caradja.

Soluţia au găsit-o în Franţa, la o firmă care foloseşte metoda ecologică de a curăţa maşinile de patru ani. Un interior-exterior „lucrat” cu produse bio costă 145 de lei, iar curăţarea durează aproximativ două ore. „Mi-am spălat maşina aici şi am fost uimit să văd cât de bine sunt curăţate geamurile. Când m-am urcat în maşină, am avut senzaţia că nu le mai am”, spune Aurelian Miu, unul dintre primii clienţi ai spălătoriei Greenwash.

Gratis până vineri

„Punem foarte mare accent pe detalii. Avem produse speciale pentru geamuri, pentru plasticul din interior, precum şi pentru cel din exterior, pentru tapiţerie şi pentru jante”, spune Maximilien. El justifică preţurile ridicate prin faptul că produsele sunt mult mai scumpe decât cele dintr-o spălătorie obişnuită.

Angajaţii spălătoriei se ocupă de tapiţerie, remediază găurile din scaunele care au fost arse cu ţigara, precum şi de fisurile din geamuri. Cum echipa este încă în perioada de instruire, până vineri, toate maşinile vor fi spălate gratis.

Deocamdată, la adresa din strada Biharia vin doar maşinile angajaţilor din zonă şi cele pregătite pentru showroom, urmând ca cei doi patroni să deschidă o altă spălătorie în zona Unirii.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite