Soţia atentatorului sinucigaş de la Stockholm este bucureşteancă. Citeşte mărturiile şocante ale bunicii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta locuieşte în prezent în oraşul britanic Luton, la nord de Londra. Femeia, pe nume Mona, este proprietara unui salon de frumuseţe şi mama a trei copii. Ea a negat că ar fi ştiut despre complot şi s-a declarat "distrusă" de moartea soţului ei, potrivit Daily Telegraph.

Mona Thwany s-a născut în Bucureşti în 1982, tatăl ei fiind irakian.

Bunica acesteia este din Bucureşti.  Aceasta a declarat pentru Daily Mail că Mona a fost cea care l-a introdus pe Abdulwahab la Islamul radical. Maria Nedelcovici a declarat că nepoata ei a devenit un fanatic religios în perioada în care au avut loc atentatele din America,  11 septembrie 2001.

Citeşte şi:
O româncă, nevasta teroristului din Suedia

VIDEO O româncă ridică Suedia contra extremiştilor

"Când s-a căsătorit, soţul ei a renunţat la blugi şi părul ţepos pentru a purta robe şi barbă", mai spune femeia. Doamna Nedelcovici a izbucnit în plâns în timp ce povestea pentru Daily Mail: "Mona şi-a transformat soţul într-un extremist. Ea este singura vinovată".

"Mona a avut puterea să-l oprească, dar a refuzat." Vorbind despre această misiune femeia a strigat cu ochii în lacrimi:  "De ce ai făcut acest lucru Mona?"

Poliţia britanică a percheziţionat o casă din Luton, unde locuia soţul femeii. Taymour Abdul Wahab (29 ani), presupusul autor al unuia dintre atacuri a murit, iar alte două persoane au fost rănite. Procurorul suedez însărcinat cu ancheta asupra atentatului, Tomas Lindstrand, a anunţat că identitatea presupusului kamikaze este confirmată "în proporţie de 98%".

Cu zece minute înainte de cele două explozii, agenţia suedeză TT şi serviciile de informaţii au primit un e-mail anunţând "acţiuni" ce vizează "războiul împotriva islamului" desfăşurat de Suedia, în special în Afganistan.

Taymour Abdul Wahab era cetăţean suedez şi el locuia în Marea Britanie, unde absolvise universitatea Bedfordshire. Universitatea din Luton a confirmat că un tânăr pe nume Taimour Abdul Wahab, cu cetăţenie suedeză, studiase între 2001 şi 2004 în această instituţie şi a obţinut o licenţă în medicină sportivă.

Taymour Abdul Wahab era considerat un radical de către apropiaţii săi. El îşi botezase fiul Osama, după numele lui Osama ben Laden. Presupusul atentator fusese criticat în repetate rânduri pentru ideile sale extremiste, chiar în Centrul islamic din Luton, de unde a fost exclus după ce alţi membri l-au acuzat că are o "percepţie distorsionată" a islamului.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite