Şoseaua Titulescu, buba Pasajului Basarab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROBLEME Deschis circulaţiei abia de două zile, Pasajul Basarab începe să scârţâie. Traficul nu este încă într-atât eficient pe cât se spera, din cauza sistematizării deficitare. Construcţia-gigant, cu cinci căi de urcare şi şapte de coborâre, se împotmoleşte la ieşirea dinspre Şoseua Titulescu, unde traficul este gâtuit de o intersecţie îngustă cu prea multe semafoare.

Autorităţile locale recunosc problema sistematizării deficitare, însă promit rezolvarea acesteia în zilele următoare. Hibe în trafic au fost nu numai la ieşirea spre Titulescu. Cozi de câteva sute de metri s-au format şi în zona Militari, care ar fi trebuit să fie decongestionată de această construcţie. Mai mult, surse din Primărie spun că se are în vedere închiderea unor bretele din zonă pentru remodernizare.

Membrii Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei au luat la cunoştinţă de „defectul“ de la Titulescu şi au promis că vor remedia problema. „Se lucrează de astăzi (n.r. ieri) la timpii de semaforizare din intersecţie. Zilele acestea problema va fi rezolvată“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, subinspectorul Andrei Godău, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti.

„Situaţie irelevantă“
Administraţia Străzilor, din subordinea municipalităţii, susţine că semaforizarea pentru căile adiacente Pasajului Basarab s-a făcut ţinând cont de un număr estimat de maşini, iar în zilele următoare sistemul va fi adaptat în funcţie de trafic. „Situaţiile din zilele de duminică şi luni nu pot fi considerate relevante, ţinând cont de faptul că foarte mulţi dintre bucureştenii care au circulat pe pasaj în aceste două zile au dorit doar să se plimbe şi au venit, poate, în număr mai mare“, explică reprezentanţii Administraţiei Străzilor.

Călcâiul lui Ahile
Gheorghe Udrişte, unul dintre iniţiatorii proiectului Pasajului Basarab, susţine că autorităţile municipale lucrează la soluţii mai complexe. „Potrivit documentaţiei proiectantului, bretelele ce se intersectează în prezent cu Şoseaua Nicolae Titulescu, zonă considerată «călcâiul lui Ahile», urmează să fie nu doar modernizate, ci se va lucra şi la sistematizare, fapt ce, cred eu, va rezolva problema actual de la acea intersecţie“, explică Udrişte.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite