Şoseaua Pipera-Tunari se supralărgeşte cu 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROIECT Autorităţile de la Voluntari organizează o licitaţie luna viitoare pentru supralărgirea şoselei ce leagă Pipera de Tunari. Bulevardul Pipera cunoscut mai mult sub numele de Şoseaua Pipera-Tunari va avea o lungime de 6 kilometri şi costă 30 de milioane de euro. Lucrările vor dura aproximativ un an şi jumătate.

Şoseua Pipera-Tunari este cunoscută de toţi bucureştenii care traversază nordul Capitalei şi care se îndreaptă către oraşul Voluntari.

În momentul de faţă artera aferentă comunei Pipera, le dă mari bătăi de cap şoferilor, întrucât traficul se desfăşoară doar pe o singură bandă pe sens. Lucrurile au devenit şi mai problematice în ultima vreme din cauză că foarte mulţi bucureşteni s-au mutat la case în oraşele ilfovene din aceată zonă.

Autorităţile din Volntari au veşti bune. Luna viitoare vor organiza o licitaţie pentru supralărgirea şoselei, de la două, la patru benzi. „Proiectul a fost deja aprobat. Peste o lună organizăm deja licitaţia pentru toate firmele care sunt interesate. Va costa 30 de milioane de euro, dintre care 22 de milioane vor fi bani europeni. Restul de 8 milioane provin de la Primăria Voluntari“, a explicat, pentru „Adevărul“, Speranţa Cliseru, director executiv la Primăria Capitalei.

Şseaua se blochează într-un pod cu două benzi
Artera are o lungime de aproximativ şase kilometri: începe de la Şoseaua Pipera şi se termină în Pasajul Tunari. Acesta din urmă, care a fost deschis circulaţiei în decembrie 2010 şi a costat 3,57 milioane de euro fără TVA, are doar câte o bandă pe sens şi trece pe deasupra Şoselei de Centură.

Podul a fost ridicat de Ministerul Transporturilor. Noi le-am spus că vrem să supralărgim Şoseaua Pipera-Tunari şi ar trebui să facă şi podul de patru benzi, dar ne-au replicat că dacă vrem mai larg, să facem noi altul. Acelaşi scenariu a fost şi la Ştefăneşti, unde noi am lărgit şoseua în urmă cu doi ani, dar se termină tot într-un pod cu câte-o bandă pe sens“, a explicat directoarea. Aceasta susţine că pentru construirea şoselei au fost expropriaţi aproximativ 2.600 de metri pătraţi, pentru care Primăria a dat 150.000 de euro. Ea a adăugat că vor fi montate treceri de pietoni suspendate pe deasupra şoselei, pentru a nu bloca traficul.

Cliseru susţine că lucrările vor începe, cel mai probabil, la sfârşitul anului acesta şi vor dura aproximativ 1,5 ani.
Şoferii sunt mulţumiţi de aceste modificări. „Io stau în Voluntari. Când veneam seara de la muncă, făceam chiar şi douăzeci de minute pe Pipera-Tunari. Era horror. Acum sper că o să fie mult mai bine“, a declarat Ion Vasile, şofer.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite