Bucureşti: Şosea cu spital, fără autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua Vergului, arteră cu patru benzi, unde este situat şi Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa“, nu are niciun mijloc de transport în comun.

Pacienţii Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa“, părinţii care îşi duc copiii la grădiniţele din zonă şi riveranii de pe Şoseaua Vergului spun că de luni bune nu mai circulă absolut niciun mijloc de transport în comun pe această arteră.

Niciodată n-au trecut autobuze pe aici, iar linie de troleu sau de tramvai nici nu există. A trecut o perioadă un microbuz pe aici, dar de câteva luni nu mai trece nici ăla. Din câte am înţeles eu nu mai era convenabil, pentru că bătrânii care vin la spital sau la policlinică nu îşi permit să dea 15-20 de lei la fiecare drum şi preferă să o ia pe jos, să se târască până la metrou sau până la 102“, spune Dumitru Iosif, angajat al Spitalului „Nicolae Malaxa“.

Pentru astmatici este cel mai greu
Leonida Donos este o pensionară de 84 de ani care suferă printre altele şi de astm bronşic, iar spitalul de pe Şoseaua Vergului este printre puţinele în care se tratează această boală.

Femeiea parcurge pe jos distanţa de la staţia de metrou Costin Georgian până la Spitalul Malaxa de 2-3 ori pe săptămână.

Eu locuiesc în zona Titan şi vin cu metroul sau cu 102 până la capăt, după aceea traversez linia de tramvai şi de acolo vin pe jos până la spital. Eu fac o oră până aici, mai sunt şi câini pe la calea ferată şi merg cu frică. Ar fi nemaipomenit un autobuz, ne-ar prinde tare bine“, explică vârstnica.

Tinerii nu sunt atât de afectaţi de absenţa mijloacelor de transport, dar spun şi ei că este necesar măcar un autobuz. „Eu lucrez aici de ceva timp şi cred că este nevoie de un mijloc de transport. Înainte era un microbuz, dar de vreo patru luni l-au scos şi pe ăla. Pensionarii nu prea mergeau cu el, că era scump şi nu este subvenţionat, dar tinerii îl foloseau“, zice Dorina Gurzun, vânzătoare la un chioşc de ziare.

„Nu e nevoie de autobuz“
În schimb, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Mihai Vlădărău, spune că nu este nevoie de un autobuz în zonă.

Şoseaua Vergului are doar două benzi de mers, iar pe una parchează maşinile. Întreaga circulaţie din zonă  s-ar bloca dacă am pune un mijloc de transport în comun. E o distanţă de un kilomtreu pe această şosea , adică o staţie RATB, iar la Pantelimon circulă tramvaiele şi la Morarilor autobuzele. Sunt peste 5.000 de străzi în Bucureşti, ce ar fi să meargă pe fiecare stradă un mijloc de transport în comun?“, a declarat Vlădărău.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite