FOTO Primarul Oprescu, Ramona Bădescu şi italienii, la spectacolul „Romani – Rumeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită oficială în Italia, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a delectat cu dansuri populare şi a asitat la premierea firmei Astaldi “pentru contribuţia pe care a avut-o în dezvoltarea infrastructurii din România”.

Reprezentanţii delegaţiei bucureştene la Roma au transmis astăzi o serie de comunicate legate de acţiunile lui Sorin Oprescu în capitala Italiei. Una dintre informări arată cum primarul general a asistat la spectacolul „Romani – Rumeni”, alături de omologul său italian, Giani Alemanno.

Evenimentul, care s-a desfasurat sub motto-ul “Cultura Uneşte”, se află la prima ediţie şi “va fi promovat în fiecare an, oficialităţile dorind să transmită românilor din Italia că nu sunt singuri”.
Pe scena din faţa primăriei din Roma au urcat Gheorghe Zamfir, Ramona Bădescu, Marius Mihalache, Irina Iordănescu, Mario Vasiliu, Iulian Rusu, Alexandru Tomescu, Răzvan Mazilu şi Ansamblul Ciocârlia.

image

“Am avut emoţii de câte ori am venit la Roma, pentru că nicăieri nu am întalnit ospitalitatea, respectul şi modul de a simţi o cultură atât de apropiată de a noastră. Îi multumesc primarului Alemanno pentru mâna întinsă comunităţii române şi îl asigur că n-o să-i las pe ai mei singuri niciodată”, a declarat Oprescu.

“Lupoaica” în miniatură, cadou ca mulţumire pentru “Lupoaica” în mărime naturală
La rândul său, Giani Alemanno s-a adresat românilor şi italienilor din piaţa Campidoglio: “Când am fost la Bucureşti am inaugurat statuia Lupa Capitolina, din Piaţeta Roma, ceea ce a reprezentat o mare onoare pentru mine. În această seară (aseară n.r.) vreau să îi întorc această onoare domnului Oprescu şi să-i ofer la rândul meu această Lupa Capitolina în miniatură. Domnule primar, dacă îi atingeţi nasul vă va aduce noroc!”.

Astaldi, premiat pentru Pasajul Basarab
La finalul spectacolului, Remo Girone, interpretul lui Tano Caridi din filmul "La piovra", i-a oferit premiul "Columna lui Traian"  preşedintelui firmei de construcţii Astaldi, Paolo Astaldi, pentru contribuţia pe care a avut-o în dezvoltarea infrastructurii din România.
Firma italiană este constructorul Pasajului Basarab, finalizat şi încă închis circulaţiei rutiere, şi face parte din consorţiul care va finaliza stadionul Lia Manoliu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite