Sorin Oprescu: "Îi rog pe bucureşteni să nu iasă în oraş miercuri!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţiile sindicale estimează că miercuri vor fi aproximativ 100.000 de persoane pe străzile Bucureştiului. Ca urmare, Sorin Oprescu a făcut astăzi un apel la bucureşteni. Primarul general i-a rugat să dea dovadă de înţelegere şi echilibru în ziua protestelor.

"Fac apel şi la liderii sindicali să dea dovada de responsabilitate şi respect faţă de locuitorii Bucureştiului, evitând pe cât posibil să perturbe viaţa oraşului", a spus Sorin Oprescu.

Capitala, blocată de proteste

"Ca Primar General am obligaţia legală să respect dreptul oamenilor de a manifesta, dar în egală măsură am obligaţia ca în oraş să fie ordine şi linişte", a adăugat edilul.

"Împreună cu forţele de ordine responsabile am acceptat traseul propus de manifestanţi şi am decis închiderea circulaţiei pe anumite zone pentru a nu perturba în totalitate viaţa oraşului. Timp de câteva ore circulaţia în Bucureşti se va face cu dificultate. Pentru a nu se crea blocaje majore, ambuteiaje şi situaţii de urgenţă, îi rog pe bucureşteni să evite pe cât posibil deplasările în ziua acţiunilor de protest. Şi dacă e neapărat nevoie să o facă, să folosească mijloacele de transport în comun", a declarat Oprescu.

De asemenea, edilul Capitalei a cerut RATB-ului  să suplimenteze numărul de autobuze în zonele cunoscute cu trafic mai mare. "În plus, am rugat conducerea Metrorex să suplimenteze numărul de garnituri pentru ziua de miercuri".


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite