Somaro, magazinul unde preţurile sunt pe jumătate sau chiar sfert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele defavorizate care locuiesc în sectorul 1 pot cumpăra la jumătate sau chiar sfert de preţ produse alimentare şi nealimentare de la primul magazin social deschis în Capitală, în Piaţa Matache.

Oamenii, înscrişi în bazele de date ale Direcţiei de Asistenţă Socială din sectorul 1, trebuie să se prezinte la magazin şi li se va elibera pe loc o legitimaţie în baza căreia pot face cumpărături de trei ori pe săptămână în valoare de 10 lei. De asemenea, ei nu au voie să cumpere mai mult de trei bucăţi din acelasi produs, iar în cazul uleiului, care se caută cel mai mult, nu au voie mai mult de o sticlă.

„Dorim ca astfel să nu încurajăm specula”, a declarat Simon Suitner, directorul magazinului. Cele mai căutate produse sunt, pe lângă uleiul la 2,5 lei, bulionul la 1,5 lei, sarea la 0,5 lei, şi zahărul la 1 lei. Acestea sunt produsele care se vând rapid, astfel încât e posibil ca cei care vin după ora 12.30 să nu le mai găsească pe rafturi.

Directorul magazinului a mai declarat că aprovizionarea se face de aproximativ trei ori pe săptămână, în funcţie de produsele pe care le primeşte de la sponsori. În magazin nu se comercializează produse din carne, legume şi fructe şi nici legume. „Suntem în căutare de sponsori, mi-ar plăcea să putem comercializa mai multe produse alimentare, precum pâine, dar încă nu am găsit sponsori”, a mai declarat Suitner. În schimb pot fi achiziţionate cămaşi şi bluze de damă la preţul de 7,5 lei dar şi pături electrice la 30 de lei.

De asemenea, nu se vând ţigări şi nici băuturi alcoolice. Magazinul a fost deschis la 27 semptembrie, însă va fi inaugurat în această după-amiază la ora 17.00. Programul zilnic este de la 10.00 la 14.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 12.00. Duminica este închis.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite