Soluţie de criză: corporatiştii au dat maşinile pe biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de angajaţi ai multinaţionalelor din Capitală au început să înlocuiască maşinile de serviciu şi cele personale cu biciclete pentru a se deplasa până la locul de muncă, cu scopul de a face economii. Este vorba despre un program desfăşurat momentan de trei companii, cu sprijinul asociaţiei Green Revolution, numit „Bicicletă cu cravată“.

De o lună şi jumătate, pe străzile Capitalei putem vedea pe biciclete bărbaţi îmbrăcaţi la patru ace care fac slalom printre maşini. Patronii cred că acest serviciu oferit angajaţilor în perioada de criză economică va mai reduce din cheltuieli, dar vine şi ca o soluţie la criza locurilor de parcare din Bucureşti. Cele trei multinaţionale, Orange, Raiffeisen şi ING Asigurări de Viaţă, au comandat pentru angajaţii lor aproximativ 80 de biciclete curate, frumoase şi branduite cu logo-ul companiei şi le-au parcat în faţa sediilor de firmă.

Se măreşte „flota“ de biciclete

„Bicicletele pot fi împrumutate gratuit pe parcursul zilelor lucrătoare şi în weekend pentru a merge la întâlniri, în pauza de masă sau acasă, în timp ce autovehiculele pot fi utilizate în alt regim“, precizează ofiţerul de responsabilitate socială al companiei Orange, Cătălina Pîslaru. Compania a achiziţionat până acum 15 biciclete şi ia în calcul să măreasca „flota“ cu alte 15 exemplare.

O altă companie spune că în decurs de o lună şi jumătate de când a fost lansat programul are 300 de utilizări ale celor 15 biciclete în Piaţa Charles de Gaulle. Între timp s-au primit nenumărate cereri de extindere a parcului de biciclete. „În următoarele două săptămâni ne vom extinde cu încă 25 de biciclete pentru că am primit nenumărate semnale de la angajaţii noştri că ar vrea să poată să vină cu bicicleta la birou“, explică ofiţerul de Relaţii Publice al băncii Raiffeisen, Suzana Csizsek. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite