Şoferii bucureşteni sunt predispuşi la boli pulmonare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt şoferi bucureşteni din zece sunt predispuşi la boli pulmonare cauzate de fumat, potrivit reprezentanţilor Societăţii Române de Pneumologie, care au verificat starea de sănătate a plămânilor şoferilor din Capitală.

Societatea Română de Pneumologie (SRP) atrage atenţia că fumatul distrage atenţia şoferilor, oboseşte ochii şi poate fi o cauză a accidentelor rutiere.

SRP împreună cu Brigada Rutieră a Capitalei au organizat ieri acţiunea ,"Stop! Plămânii la control" în cadrul căreia şoferilor bucureşteni le-a fost verificată sănătatea plămânilor.

Astfel, s-a constatat că opt din zece şoferi bucureşteni sunt predispuşi la bolile pulmonare, cauzate de fumat şi că în medie, şoferii bucureşteni au plămânii cu 13 ani mai bătrâni decât vârsta lor reală.

O echipă de asistenţi medicali din partea Centrului Medical Unirea a verificat respiraţia şoferilor opriţi în trafic cu ajutorul spirometrelor, aparate care măsoară cât aer poate inspira şi expira o persoană într-un anumit interval de timp. În cazurile în care s-a constatat o predispoziţie pentru o boală pulmonară cadrele medicale au recomandat celor testaţi un consult medical.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite