Şoferii „încurcă trafic“ de la RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteni se plâng că autobuzele şi troleibuzele, deşi au alveole speciale în staţii, tot în mijlocul străzii opresc pentru a-i lua pe călători. Conducătorii auto de la RATB susţin că atunci când intră în alveole cu greu mai sunt lăsaţi să iasă, iar ceilalţi spun că blochează circulaţia.

Problemele din traficul bucureştean par să se ivească din orice. Ba nu sunt locuri de parcare, ba nu merg semafoarele, ba gropile din asfalt distrug maşinile şoferilor. La toate acestea se adaugă şi nerespectarea regulilor de circulaţie.
Pe lângă toate aceste nereguli, conducătorii auto bucureşteni se plâng că nici măcar şoferii de pe mijloacele de transport în comun nu respectă aceste reguli. Spre exemplu, chiar dacă în anumite staţii RATB sunt amenajate alveole în care aceştia ar trebui să oprească pentru a urca pietonii, şoferii autobuzelor şi troleibuzelor tot pe banda de circulaţie opresc. Astfel de situaţii se întâlnesc în aproape toate zonele şi staţiile în care sunt amenajate astfel de spaţii, precum Şoseaua Colentina, Nicolae Grigorescu, pe Calea Moşilor sau pe Mihai Bravu.

image

Fotografii: Lucian Muntean

„Stăm şi după RATB“
Şoferii care circulă zilnic prin Capitală cu propriul autoturism sunt cei mai revoltaţi pe situaţie, chiar dacă dreptatea, susţin cei de pe RATB nu este chiar întotdeauna de partea lor. „După ce că se circulă greu, stăm şi după autobuz. Au spaţiile alea în care pot opri, dar nu intră acolo. Nu ştiu de ce“, spune Marius, un şofer din Bucureşti, care circulă zilnic pe Şoseaua Colentina.

Şoferii autobuzelor şi troleibuzelor susţin însă că de multe ori alveolele sunt ocupate de maşinile parcate chiar pe acele spaţii. Călătorii însă, nu ar să fie deranjaţi de situaţie. „Important este să circulemai des. Pe mine nu ma interesează unde opresc“, mai spune un bucureştean.
„Şoferii RATB au obligaţia să oprească în alveole. Problema este însă ca la circa 4.000 de conducatori este greu să monitorizezi situaţia. Se efectuează controale printre ei, se iau măsuri. Noi nu aceptăm aşa ceva şi suntem de partea călătorului“, a declarat Adrian Criţ, directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

La mall Vitan, taxiurile fac legea
O altă situaţie în care şoferii RATB opresc în staţii chiar în stradă este în faţa Mallului din zona Vitan. Aici, alveola pentru autobuze este aproape tot timpul ocupată de taximetriştii care îşi aşteaptă clienţii din mall.
Problema din această zonă este cunoscută de poliţiştii bucureşteni, însă după fiecare razie şi după ce zeci de şoferi sunt amendaţi situaţia se repetă.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite