Slujba de Înviere a catolicilor, oficiată în opt limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii catolici şi protestanţi sărbătoresc astăzi prima zi de Paşte. La bisericile catolice din Capitală, sărbătoarea Învierii a fost oficiată azi-noapte în opt limbi: română, italiană, polonă, franceză, arabă, engleză, maghiară şi germană, potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-catolice din Bucureşti, părintele Iacob Ieronim.

Spre exemplu, la Parohia Preasfântul Mântuitor, Învierea a fost oficiată în limba polonă, iar la Parohia Sacrè Coeur, în limbile franceză, arabă şi română.  

Catolicii sărbătoresc în familie
În această zi, de pe masa creştinilor catolici nu trebuie să lipsească alimentele tradiţionale. Daniela Stoica, asistentă medicală din cartierul Drumul Taberei, în vârstă de 41 de ani, a explicat că va lua masa de Paşte obligatoriu în familie. „La noi în familie există tradiţia ca după ce venim de la Slujba de Înviere, în jurul orei 2.00, să facem o masă mare cu mâncare specifică acestei sărbători. Nu vor lipsi mielul, drobul şi pasca. O altă masă specială de Paşte va fi la prânz“, a explicat Daniela Stoica. În Capitală există peste 20.000 de credincioşi romano-catolici.


Ortodocşii, în procesiune de Florii
Dacă enoriaşii romano-catolici sărbătoresc astăzi prima zi de Paşte, credincioşii ortodocşi sărbătoresc Floriile. Aproximativ 12.000 de credincioşi ortodocşi au participat aseară, cu ramuri de salcie, în Ajunul Floriilor, la o procesiune organizată de Patriarhia Română. Pelerinii au plecat de la Mănăstirea Radu Vodă şi au ajuns la Catedrala Patriarhală, unde au fost întâmpinaţi de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite