FOTOGALERIE „Sky Tower“ creşte văzând cu ochii: cea mai înaltă clădire din Bucureşti va avea 37 de etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfâşitul acestui an se aşteaptă a fi  finalizată cea mai înaltă clădire de birouri din Capitală, SkyTower, iar aceasta are şanse mari să fie livrată la termen, având în vedere faptul că se lucrează intens la ridicare imobilului.

Clădirea office, SkyTower, va avea 37 de etaje şi o înălţime de 137 de metri. La finalizare, imobilul va avea o suprafaţă construită supraterană de 50.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită pe fiecare etaj de 1.150 de metri pătraţi. La etajele doi-şapte se va muta Raiffeisen Bank.

În cadrul aceluiaşi amplasament se află simultan în construcţie clădirea de birouri Floreasca Office, care va avea 16.000 de metri pătraţi închiriabili, în cele şapte etaje ale sale. Aceste spaţii de birouri vor fi ocupate, de asemenea, de către Raiffeisen Bank S.A.



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu proiectul SkyTower!

SkyTower, cea mai înaltă clădire din Bucureşti foto: Lucian Muntean

Iar în imediata vecinătate, se va ridica şi Promenda Shopping Center, un modern centru comercial şi de divertisment ,care va oferi condiţii de shopping corespunzătoare atât locuitorilor, cât şi celor care lucrează în această zonă. Suprafaţa centrului comercial va fi de 55.000 de metri pătraţi.

Cele trei construcţii reprezintă un proiect de anvergură dezvoltat de Raiffeisen Evolution(RE). În data de 21 noiembrie 2011, Raiffeisen Evolution a finalizat vânzarea SkyTower către Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membră a concernului Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Mall de 150 de milioane de euro

Ridicarea celor trei construcţii a presupus o investiţie de peste 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro sunt alocaţi pentru centrul comercial Promenada Mall.

„Am început construcţia centrului comercial, care ne aşteptăm să implice o investiţie de circa 150 de milioane de euro“, au declarat Gerald Beck şi Markus Neurauter, directori executivi ai RE, citaţi de site-ul PropertyEU.

Investiţia în dezvoltarea centrului comercial Promenada Mall din zona Floreasca va ajunge la circa 150 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei austriece de dezvoltare imobiliară Raiffeisen evolution (RE), care are în vedere şi alte achiziţii pe piaţa românească.

Proiectul va fi finalizat în octombrie 2013 şi recent Raiffeisen Bank International a acordat o finanţare de 95,5 milioane de euro pentru construcţia centrului comercial. Proiectul va avea o suprafaţă brută închiriabilă de 55.000 de metri pătraţi şi face parte dintre cele 33 de proiecte pe care compania le are în curs de execuţie în prezent, care vor avea un cost de 1,2 miliarde de euro.

Mall-ul, programat pentru a fi deschis în octombrie 2013, are deja clienţi programaţi pentru 36.000 de metri pătraţi, adică 70% din suprafaţa închiriabilă. Printre chiriaşi vor fi Zara, Bershka, H&M, Billa, Flanco, Inter Sport, C&A sau Hervis. Parcarea va fi uriaşă, cu o capacitate de 1.300 de locuri.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite