Disperare la 60 de km de Bucureşti: de trei zile, 200 de şoferi sunt prizonierii zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi autorităţile au dat avertizări, duminică, că este moarte curată să pleci la drum, sute de şoferi îngheţaţi bocnă au rămas blocaţi, de trei zile, în Lehliu.

Autorităţile de-aici i-au cules din pustiul alb şi i-a găzduit pe toţi într-o sală de aşteptare din incita primăriei. Primesc ceai, fructe, pături şi sandvişuri în timp ce se roagă disperaţi să scape de-acolo şi să ajungă la familii. Momentan, drumul care i-a adus aici este închis şi nimeni nu mai mişcă o roată nici măcar un centimetru. Oraşul este paralizat şi arată ca un cimitir de maşini abandonate. Sunt însă şi şoferi care au refuzat să meargă la adăpost, dar sunt supravegheaţi de angajaţii primăriei Lehliu pentru a fi siguri că niciunul nu intră în şoc hipotermic.

„Suint mulţi cu tiruri sau maşini de mare tonaj care şi-au creat un oarecare confort în cabină şi refuză să părăsească maşinile. Noi îi întrebăm de sănătate sau dacă au nevoie de ceva”, ne-a declarat viceprimarul oraşului, Nicolae Feleagă. Acesta susţine că deşi drumurile sunt înghiţe de zăpadă, situaţia localnicilor nu este îngrijorătoare. „Toată lumea are curent electric, nu moare nimeni de foame. Nu există nicio problemă în oraş”, a mai precizat Feleagă.

Lucrurile au fost mai grave, ieri, când un tren  Interregio cu aproximativ 450 de călători a rămas blocat luni după-amiază în apropiere de gara din Lehliu. După ore bune petrecute la Lehliu, pasagerii au fost transpordaţi în şapte autocare care să-i aducă spre Capitală, dar şi acestea s-au blocat în nămeţii de pe drum. Oamenii ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti luni, în jurul orei 16.45, dar o vor face cu aproximativ 20 de ore întârziere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite