Sistemul de radare fixe, testat în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe una dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei, Bulevardul Magheru, va fi supravegheată cu ajutorul unui sistem video, asemănător celui care funcţionează deja pe DN

Circulaţia rutieră pe una dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei, Bulevardul Magheru, va fi supravegheată cu ajutorul unui sistem video, asemănător celui care funcţionează deja pe DN 1. Eficienţa acestuia din urmă i-a determinat pe edili să decidă testarea "radarelor fixe" şi în Bucureşti. Camerele video sunt deja amplasate pe stâlpi.
"În momentul de faţă, acest sistem de radare nu produce efecte juridice. şoferii care sunt înregistraţi cu o viteză mai mare decât cea legală nu sunt amendaţi", a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Poliţia are mai multe programe-pilot de acest gen în diverse zone, a mai spus reprezentantul poliţiei. Sistemul de radare fixe din Bucureşti va intra efectiv în funcţiune numai dacă rezultatele perioadei de testare vor dovedi utilitatea acestuia. Reprezentanţii municipalităţii susţin că aceste camere de luat vederi sunt parte din programul de management al traficului şi că îşi vor găsi cea mai mare utilitate pentru decongestionarea traficului. "Cel mai mult ne vor ajuta în momentul în care se creează ambuteiaje. Circulaţia va fi dirijată în mod eficient. Ziua nu poţi merge pe Magheru cu mai mult de 60 la oră", a declarat Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite