Bucureşti: Sisteme de supraveghere în şcolile din sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a hotărât ca 44 de grădiniţe, şcoli, licee şi colegii naţionale din sector să fie dotate cu camera de supraveghere, informează Mediafax.

Butoanele de panică nu satisfac decât în măsură foarte mică nevoia de siguranţă din instituţiile de învăţământ din sectorul 2. Aceasta a fost concluzia adminsitraţiei locale. Astfel edilii sectorului 2 au decis că montarea camerelor de supraveghere video ar putea fi eficiente în cazul unor „atacuri rapide“.

Acţiunea va continua şi anul viitor

De asemenea, Neculai Onţanu a decis ca acţiunea să continue şi în cursul anului viitor, astfel încât să fie acoperite toate unităţile şcolare aflate în administraţia sa teritorială.

„Spre deosebire de butoanele de panică, sistemul video va furniza informaţii esenţiale organelor de anchetă penală în cazul unor altercaţii, imaginile surprinse ducând la identificarea rapidă a infractorilor şi a gradului de implicare a fiecăruia, în cazul unor grupuri de atacatori. Montarea camerelor video s-a făcut în exteriorul clădirilor şi, acolo unde au solicitat cadrele didactice, în interiorul clădirilor, în vederea supravegherii holurilor şi căilor de acces", se arată în comunicatul Primăriei sectourlui2, transmis către Mediafax.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite