Bucureşti: Goană prin oraşe după „Mica Sirenă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al treilea volum din colecţia „Disney Clasic“ s-a distribuit astăzi împreună cu ziarul „Adevărul“ la preţul de 11,99 lei. Urmează „Aladin“, o carte cu ilustraţii şi cu o grafică deosebită.

Bucureşti, ora 7.30

Locuitorii Capitalei şi-au îmbogăţit astăzi colecţia „Disney Clasic“ cu volumul „Mica Sirenă“. „Mai am câteva exemplare din cele 27 primite“, a spus vânzătorul de la chioşcul din intersecţia Bulevardul Timişoara cu strada Braşov. „Am câţiva clienţi fideli cărora le opresc cartea. Nu pot să-i pierd, mai ales că au cumpărat toată colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, a adăugat el.

Iaşi, ora 6.45

Părinţii s-au trezit încă de la primele ore ale dimineţii pentru a avea timp să colinde prin oraş în căutarea cărţii. Cristi Sebastian, de profesie inginer, crede că fiica sa, în vârstă de numai doi ani, este printre cele mai fidele „cititoare“ ale colecţiei. Pentru ieşean, cel mai fericit moment de astăzi a fost când a găsit volumul „Mica Sirenă“. „Strigă mereu după mine «Tati, tati, vreau Cartea Junglei şi 101 Dalmaţieni». Luni dimineaţa nu mai are răbdare şi mă aşteaptă mereu în uşă să vin să-i aduc cartea“, a povestit ieşeanul.

Baia Mare, ora 7.00

Băimărenii s-au învăţat de două săptămâni încoace să se trezească în fiecare luni la prima oră. Motivul: cărţile din colecţia „Adevărul” pentru copii. Maria Nariţa, o bunică în vârstă de 58 de ani a mers la nu mai puţin de patru chioşcuri, ca să prindă cartea. Alături de ea a fost şi Ileana Sivescu, o vecină. „Am pornit dimineaţă, la ora şase, dar n-am avut noroc în patru locuri. Nici săptămâna trecută nu am mai prins carte”, a spus ea. „Nu se vor bucura nepoţii”, a conchis băimăreanca.

Cluj, ora 7.15

„Mica Sirenă” a fost prima grijă a părinţilor clujeni. „Încerc să cumpăr două bucăţi, pentru nepot şi pentru fină, dar la chioşc mi-au dat doar una, pentru că nu are multe”, a afirmat Ştefan Drăgan, în vârstă de 39 de ani. „Am primit doar 20 de bucăţi şi a fost mare bătaie pentru ele”, a explicat vânzătorul de la chioşcul Pro Pres din Piaţa Mărăşti. „Le cumpăr o carte la nepoţi, pentru că le plac tare mult desenele astea colorate”, a spus Kovacs Josef, un clujean în vârstă de 64 de ani.
 
Satu Mare, ora 7.45

Sătmărenii s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a nu rata “Mica Sirenă”. „Chiar dacă astăzi este zi liberă, pentru că sunt Rusaliile, la ora 6.30, când am deschis chioşcul, era o persoană care mă aştepta să prindă cartea pentru copii”, a spus Bombonica Chimiveş, vânzătoare la chioşcul de ziare de la Ceasul Electric din oraş.  “Mi-a spus fiica mea să nu cumva să nu îi cumpăr cartea „Mica Sirenă”. Am ratat primul număr, dar voi face comandă. Fiica mea, în vârstă de şase ani, m-a întrebat cum de nu are „Cartea Junglei”, aşa că trebuie să îi fac rost şi de acestă carte, să avem colecţia completă”, a povestit Doina Muth.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite