Bucureşti: „Sinistraţii” Capitalei mutaţi în case de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de locuinţe sociale din ansamblul rezidenţial Lemon Garden din Giuleşti vor fi împărţite proprietarilor evacuaţi, expropriaţi şi cazurilor sociale.

Proiectul a fost aprobat de către consilierii municipali la sfârşitul săptămânii trecute, repartizarea propriu-zisă urmând a fi făcută în funcţie de lucrările publice derulate în Capitală.

Complexul rezidenţial Lemon Garden este situat în cartierul Giuleşti din Capitală, pe strada Mânzului nr 24. Unul dintre cele şase imobile ale ansamblului a fost cumpărat de către primăria generală în anul 2007.


În urmă cu trei zile, consilierii municipali au votat repartizarea apartamentelor achiziţionate. Beneficiarii temporari ai locuinţelor vor fi, potrivit proiectului de hotărâre, proprietarii evacuaţi din Centrul istoric, expropriaţii şi cazurile sociale.
„Mansardele blocurilor şi parterele au fost cumpărate. O parte dintre locatari s-au şi mutat, alţii urmează să se instaleze”, a spus  azi-dimineaţă paznicul complexului.

Cu toate că în proiect erau trecute doar 120 de locuinţe sociale, aleşii au suplimentat numărul acestora cu 30. „Le mai lipsea piscina, aşa de luxoase sunt apartamentele alea!”, a comentat la momentul votului unul dintre consilierii care au fost împotriva proiectului.

Investiţie de peste 17 milioane de euro

Locatarii vor trăi în Lemon Garden ca-n vis: terase generoase, parcări subterane cu aproximativ 190 de locuri şi bucătării complet mobilate.
Preţul total al complexului rezidenţial a fost de 16.869.080 de euro fără TVA, preţul unei locuinţe variind de la 870 de euro la 1.105 euro/mp.

„Noi am cumpărat apartamentul direct de la constructor. Nu ştiu ce se întâmplă cu celelalte apartamente, nu am auzit cine se va muta în ele. Sunt apartamente cu două camere, decente, bucătării mobilate, iar zona este liniştită”, a spus George, un tânăr care s-a mutat de curând într-un imobil din cartier.


Living de 44 mp

Potrivit planurilor de construcţie, cel mai mic apartament, de 60 mp, beneficiază, de un living de 30 mp, în care e înglobată şi bucătăria. În cazul apartamentului de 100 mp, livingul cu bucătărie cu tot măsoară 44 mp.
Astfel, primăria a negociat metrul pătrat la preţul de 870 de euro la parter, 1.025 de euro la etajele 2 şi 3, 1.075 la etajele 4 şi 5 şi de 1.105 euro la etajul 6.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite